KRISTIANSAND: 24-åringen er dømt for å ha øvet vold ved to anledninger i år.

Den første hendelsen fant sted ved et serveringssted i Vestre Strandgate natt til søndag 5. mars. Den dømte ble irritert på en kommentar fra en kvinnelig bekjent på serveringsstedet at han skallet henne i ansiktet.

Kvinnen fikk dunket løs en tann og måtte sykmeldes en uke som følge av episoden.

Spyttet først, skallet etterpå Natt til søndag 25. juni tok den dømte 24-åringen nattbussen hjem fra Kristiansand. På bussen begynte han å krangle med en kvinne som han tidligere har hatt et nært forhold til.

En venninne av kvinnen blandet seg da inn i krangelen for å forsvare kvinnen. Tiltalte ble da så provosert på venninnen at han spyttet henne i ansiktet, før han skallet henne i tinningen.

Andre passasjerer på bussen reagerte på det som skjedde, og en mannelig passasjer tok tak i 24-åringen. Passasjeren ble da skallet to ganger i ansiktet og fikk slått løs to tannfyllinger.

Kvinnens venninne slapp unna episoden med en kul i hodet.

Samfunnsstraff I Kristiansand tingrett fredag ble den 24 år gamle mannen dømt til 60 timer samfunnsstraff.

Dommen ble under tvil satt til kun samfunnsstraff. Retten tok hensyn til at den dømte akkurat hadde startet et nytt arbeidsforhold, ettersom et fengselsopphold ville virke ødeleggende for 24-åringens nye jobb.

24-åringen ble i tilegg dømt til å betale erstatning og oppreisning til de fornærmede. I tilegg måtte mannen betale saksomkostninger.