150813 sommerløpet 2015.ai

— I fjor beviste vi at vi takler de verste forholdene som finnes. Selvfølgelig ønsker vi ikke regn, men vi skal lage en fantastisk ramme uansett. Og tross alt er det funksjonærene som får det verst, for løperne er det helt ok å løpe i regn, sier løpsleder Finn Kollstad.

Han forteller at arrangøren har tatt sine forholdsregler etter at vinden rev og slet i de mange teltene som sto nede på Torvet i fjor, og etter at afterpartyet på kveldstid fikk lide under de kraftige regnbygene som dynket det store partyteltet på Torvet.

Færre påmeldinger enn i fjor

— I år har vi flyttet afterpartyet inn på Ernst Hotell og de mange småteltene er byttet ut med større og mer robuste telt.

150813 sommerløpet 2015.ai

Men heldigvis ser ikke vinden ut til å bli et stort problem i år. I skrivende stund torsdag formiddag melder de rundt sju sekundmeter vind, og regn. Kanskje er det værmeldingen kombinert med fjorårets erfaring som har skremt enkelte deltakere unna. I øyeblikket er det rundt 1400 påmeldte, hvilket gjør det vanskelig å nå fjorårets rekord på 1814.— Det er litt svakere enn hva vi hadde håpet på. Men folk er litt trege, og jeg håper de benytter seg av muligheten til å melde seg på helt fram til løpsstart. Og er vi heldige, slår vi fjorårets rekord på 1500 i antall fullførende, sier Kollstad.

- Stadig økende konkurranse

— Tror du det er fjorårets møkkavær som har ødelagt, og at nytt regnvær skremmer etternølerne?

— Nei, jeg tror egentlig ikke det. Det å få flere deltakere, handler om bredere markedsføring. I tillegg kan det handle om stadig økende konkurranse. Det er enormt mange løp både lokalt og nasjonalt. Mange har kanskje sett på TriQuart som årets utfordring, eller Powerman senere i høst. Det er tilbud om løp nesten hver eneste helg. Når det er sagt, lykkes vi godt og er det største gateløpet på Sørlandet. Men ambisjonsnivået er enda større, vi skulle gjernre hatt 2-3000 løpere og mener at rammen er minst like god som i Oslo maraton, sier løpsentusiasten.

— Men er den store løpsbølgen litt på retur?

— Jeg kan ikke se det selv. Det finnes enkelte arrangement, som Birkebeinerløpet, som har mistet løpere. Men Sentrumsløpet og Oslo Maraton bare vokser og vokser. For meg virker det som om folk trekker mer mot enda mer ekstreme løp, som maraton og ultraløp, sier 40-åringen, som også melder om fortsatt medlemsøkning i Kristiansand Løpeklubb, hvor han er leder.

Løper 10-kilometeren i kostyme

I år som i fjor kommer både Jack Waitz og Bjørn Tore Taranger for å kaste glans over arrangementet. Førstnevnte er kjent som friidrettstrener og ektemann til den avdøde løperdronningen Grete Waitz mens Taranger har slått seg opp som profesjonell ultraløper.

SKOTSKPREGET: Løpsgeneral Finn Kollstad hadde funnet fram finstasen da han løp Sommerløpet. Han løp i det skotske antrekket kilt rundt den 10 kilometer lange løypa. Foto: Reidar Kollstad

— Jack Waitz blir ekspertkommentator mens Bjørn Tore Taranger skal delta i barneløpet og selv løpe 10 kilometeren.Tradisjonen tro skal løpslederen være fartsholder for dem som skal løpe på 40 minutter. Tidligere har han løpt i både dykkerutstyr og kilt med lakksko.

— Årets antrekk er ennå ikke bestemt, men du kan være sikker på at det ikke blir i split-shorts og singlett, humrer Kollstad.

PS! Fædrelandsvennen arrangerer løpet sammen med Kristiansand Løpeklubb.