— Det går varmt her når biler kolliderer på Varoddbrua. Erfaringsmessig har vi ikke sjans til å ta alle telefonene som ringer. I dag skjedde det på verst tenkelige sted til verst tenkelige tidspunkt, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Klokken 07.57 fikk politiet den første meldingen om trafikkuhell i vestgående retning på Varoddbrua. Fire biler var involvert.

Politiet bisto med å få bilbergerne fram til de to kjedekollisjonene på Varoddbrua. Foto: Henrik Ihme

— Føreren av en elbil bremset opp på broa. To biler bak gjorde det samme, men bil nummer fire klarte det ikke og kolliderte i baken på bilen foran. Den ble dyttet inn i nummer to, som ble dyttet inn i nummer en. En klassisk kjedekollisjon, sier Storaker.Hvorfor føreren av elbilen bråbremset på broa er uvisst.

BMW X5 klarte ikke bremse

Ingen personer kom til skade i denne kjedekollisjonen. Men det var ikke over.

— Klokken 08.14 fikk vi melding om et trafikkuhell til. Politiet på stedet opplyste at en BMW X5 ikke klarte å bremse opp for køen fra den første kjedekollisjonen. Den kolliderte med en Volksvagen Caddy, som ble dyttet frem i en BMW 318, forteller Storaker.

En bilfører Fædrelandsvennen var i kontakt med fortalte om lange køer og kaotisk kjøring på broa etter kollisjonene.

- Det er ganske mye kø. Folk kjører på kryss og tvers, og ambulansen hadde problemer med å komme forbi, fortalte hun.

Tre biler berget

Han sier at siden uhellene verken medførte personskader store materielle skader på broa vil politiet trolig ikke etterforske dem ytterligere.

Fire av de involverte bilene kjørte for egen maskin til Shell i Narviga for å fylle ut skademelding. Tre av bilene ble hentet av bergingsbil.

Mareritt

- Er det en operasjonsleders mareritt å få melding om kollisjon på Varoddbrua?

— Ja, når han er på vei til jobb og blir stående i kø er det det. Men ikke når jeg sitter på jobb. Disse trafikkuhellene skjer. Sånn er det bare. Det er bra folk melder ifra, men når det har gått ei stund og det er åpenbart at nødetatene er varslet trenger man ikke ringe, forklarer Storaker.