Paulin Voss holder seg stort sett innenfor popsjangeren her. Det er dempet og melankolsk, men likevel fargerikt og fyldig. Så får lytteren bare bestemme seg for om dette er litt kjedelig eller rett og slett vakkert, melankolsk og fint.

Paulin Voss har en bra CV fra mange år i Kristiansand, blant annet som cellist i Kristiansand Symfoniorkester. Hun tar delvis med seg sine symfoniske øvelser inn i låtmaterialet på ”Soundwave” sammen med noen gode medhjelpere. Et godt eksempel i så måte er tittelkuttet, der det skapes en fortettet og flott atmosfære med et stilig strykearrangement.

Hun synger svensk på tre låter, der ”Freelance” er et høydepunkt. De åtte andre har engelske tekster. Paulin Voss har skrevet alt selv, bortsett fra Regina Spectors ”Samson”, som hun gjør en lavmælt tolkning av.

Gitarveteran Jørn Christensen, som nå har sin hovedjobb i CC Cowboys, er en viktig mann her som gitarist og produsent. Det låter bra i alle ledd hele veien. Lekkert og behagelig.

Det som gjør at dette albumet ikke når helt opp til jubelnivå, er at Paulin Voss sitt vokaluttrykk kan bli litt kjedelig i lengden. Hennes stemme er fin og god, men blir litt enstonig over tid. For der låtene skifter stil og tempo, så ligger hun likevel lavt med en nærmest hviskende stil. Hun burde for eksempel ha kjørt på med det dynamiske spennet hun helt sikkert har i sin stemme på en kjapp og fengende poplåt som ”For You”.