Venndølene har fått en myk start med det nye parkeringsregimet. Parkeringsvaktene har ennå ikke skrevet ut bøter til bilister i sentrum som ikke bruker parkeringsskiver, eller som overskrider tida på 2— eller 4-timersparkeringen.

500 kroner

Mandag har den nye ordningen vart i to uker, og nå vil parkeringsvaktene fra teknisk etat servere en bot på 500 kroner til dem som ikke føyer seg.

Den første uka fikk ordningen kjøre seg inn blant befolkningen, mens kommunen denne uka har vært tomme for parkeringsskiver.

— Parkeringsskivene kom til vår norske leverandør i dag og er videresendt oss. De skal da være hos oss mandag, sier næringsrådgiver i kommunen, Torgeir Haugaa til Fædrelandsvennen.

Parkeringsvakt Kristin Nilsen sier at det var uheldig at kommunen gikk tom for parkeringsskiver, etter å ha fått 12.000 skiver i den første bestillingen. Denne uka har de dermed gitt bilistene informasjon og opplæring.

Flere husker

— Så fort vi har parkeringsskivene tilgjengelig, så skal vi skrive ut bøter, sier hun, og legger til at stadig flere ser ut til å huske å bruke parkeringsskivene, etter at over 200 biler uten parkeringsskive ble observert forrige uke.

Neste uke kommer 1000 nye parkeringsskiver, og så ytterligere 2000 i ukene etterpå.