Tre kvarter etter at Hovden Badeland var åpnet, stod køen rundt 20 meter utenfor anlegget. Foto: Jørgen Nygaard

— Det er så stygt vær, så vi tenkte oss en tur i Badeland. Når vi kom var det stappfullt på parkeringsplassen, og i alle fall 20 meter kø utenfor badelandet, forteller Jon Vegard Brådland.

Det var han og to fettere som ville finne på noe annet enn å stå på ski denne dagen, hvor sola har tatt en pause. Skjærtorsdag er det sludd og regn på Hovden, og det ble altså ikke noe badetur på guttegjengen.

Klokken 15.00 opplyser Fædrelandsvennens journalist at det fortsatt står cirka 20 personer i kø utenfor Hovden Badeland. På formiddagen stod han én time i kø for å komme frem til billettluka.

Aldri sett maken

— Vi gadd ikke når vi så det var så mye folk. Jeg har vært på Hovden i veldig mange år, og aldri sett så mange folk der. Vi bare snudde og kjørte tilbake til vogna, sier han.

Rundt 70 mennesker stod i kø torsdag formiddag. Ved Hovden Badeland er de ikke overrasket over at så mange banker på dørene i dag.

— Dette er dagen det har vært meldt dårlig vær, og vi forventer og regner med det blir mye gjester, sier Torvald Gautland, daglig leder ved badelandet.

Kølapp

De har en grense på 400 mennesker som kan være inne i anlegget samtidig. Det betyr at når det er fullt opp, må de andre vente til noen går ut igjen.

— Det har med sikkerhet å gjøre. Når det er 400 mennesker der inne, må de som venter få kølapp. Når noen går ut, roper vi opp et nummer. Vi har en god gammeldags loddblokk, forklarer han.

Han har forståelse for at noen snur når de ser køen, men mange velger også å vente.

— Noen står i kø og venter, andre kommer tilbake med kølappen senere, forteller han.

Brettspill

De fine påskedagene har det vært svært lite folk i badelandet. Tirsdag var det nesten ingen som ville bade innendørs. Men Gautland ønsker ikke dårlig vær hele påsken.

— Vi er direkte påvirket av været. Hovden er tjent med litt av hvert. Jeg ønsker meg ikke dårlig vær hver dag. Litt av hvert er det beste, mener han.

Han anslår at det vil være opp mot 1000 besøkende i badelandet skjærtorsdag. Jon Vegard Brådland har byttet badebuksa med terninger.

— Nå finner vi fram brettspillene og koser oss, sier han.

Kø på Sørlandsbadet

Også i Lyngdal fører gråværet folk til bassengene.

— Det er ikke fullt inne, men resepsjonen er full, og det er en del kø for å komme inn, sier en stresset Stine Åberg ved Sørlandsbadet.

Også her forventer de at skjærtorsdag blir den store badedagen.

— Det blir nok litt mindre i morgen, på grunn av været, sier hun.

Rekordbesøk i Badelandet

Det har vært stor pågang i Badelandet i Dyreparken i påska. Skjærtorsdag er det rekordmange gjester inne i anlegget.

— Det har ikke vært så mange tidligere i påska. Det er mellom seks og sju hundre her nå, forteller Mari Hauge, leder for Badelandet.

Også her var de forberedt på storbesøk i dag, og også her har det vært noe kø.

— Vi har gitt folk beskjed før de har løst billett at det er noe ventetid for å få tilgang til dusj. Det viser de forståelse for, og det er ingen problem, forteller hun.