Dette er basert på et samarbeid med Frp, Venstre, SV, MDG og Sp, etter forhandlinger langt utpå kvelden onsdag.

Til Fædrelandsvennen like før midnatt sier Astrid Hilde (Ap) at det er et valgteknisk samarbeid de seks partiene har blitt enige om, og at en politisk plattform vil være tema torsdag klokka 18, da partiene samles igjen.

— Dette gir oss et bredt flertall med 18 av 27 mandater i kommunestyret. Vi er enige om at jeg skal bli ordfører, men resten av posisjonene skal vi forhandle videre om, sier hun.

Nettstedet N247 var på rådhuset i Søgne onsdag kveld, og kunne først melde at Astrid Hilde (Ap) er Søgnes nye ordfører.

- KrF meldte seg ut

Overfor Fædrelandsvennen gjør hun det klart at hun er skuffet over at samtalen med vippepartiet KrF ble av det korte slaget tidligere på kvelden.

— KrF ville ikke snakke med oss, selv om det strandet med deres andre koalisjon (med H og Frp). Da er vi nødt til ta ansvar med de andre partiene, for å få til et valgteknisk samarbeid. Noen må jo lede denne kommunen.

Om møtet torsdag, sier hun:

— Det er litt tildlig å si noe politisk. Vi har diskutert saker, men i utgangspuntet er dette et valgteknisk samarbeid. Vi må bli enig fra sak til sak, og så er det mange saker vi vil være uenig om. Men vi tar nå ansvar i en vanskelig situasjon som vi satt i fordi "noen" ikke ville snakke med oss. Vi er opptatt av trygg styring av kommunen fremover.

- Er du skuffet over at det ikke ble noe samarbeid med KrF?

- Ja, men det skjer noe når man er plassert på gangen såpass lenge, og når mange sitter på ganga, så begynner vi å snakke sammen. Vi ønsket primært KrF, men de ønsket ikke samarbeid med oss. De kom, men de konkluderte med at de ikke hadde noe å bidra med. KrF meldte seg ut, og da snakket vi med andre som ville snakke med oss.

- Naturlig

— Dette var den mest naturlige løsning etter det som skjedde tidligere i kveld, uttaler FrP's ordførerkandidat Egel Terkelsen til N247. Det var ventet at KrF ville finne sammen til en ny plattform med Høyre og Frp, og fortsette det politiske samarbeidet, men forhandlingene brøt sammen tidligere på kvelden onsdag.

KrFs forhandlingsutvalg valgte å forlate samtalene i rådhuset, etter at møtet med Ap heller ikke bar frukter.