— Vi jobber hardt, men vi er ikke helt fornøyde, konstaterer Fløy-trener Tommy Taylor, som i vinter uttalteat opprykk var mulig i år.

Øy-laget hadde en god vårsesong, men jo lengre ut på sommeren vi har kommet, jo mørkere har det sett ut for Fløy. Ikke siden 20. juni har det blitt seier. Det er sju runder siden.

Engelskmannen vet ikke hva fremtiden bringer.

- Jeg ønsker å vise at vi har mer potensial. Et opprykk neste sesong kan være mulig. Hvis klubben ønsker, blir jeg neste sesong også. Men det vet jeg ikke noe om ennå, sier Taylor.

Vil til Vietnam

Tidligere har han trent lag i Gibraltar, Finland, New Zealand og England. Han har også en drøm om å bli trener i Asia.

- Jeg har veldig lyst å utforske hvordan de spiller fotball og har det i Vietnam, selv om jeg aldri har vært der. Eller Kina kanskje, sier FA-Cup-vinneren fra 1975.

Tommy Taylor har en drøm om å trene i Vietnam i fremtiden. Her fra hjemmekampen mot Vindbjart som endte 1-1. Foto: Nicolai Gaustad Olsen.

Daglig leder i Fløy, Dagfinn Grastveit, kan ikke bekrefte eller avkrefte om Taylor fortsatt trener Fløy ved årsskifte.

— Vi er fornøyd med jobben Taylor har gjort, men vi skal ta en helhetlig vurdering om neste år senere. Vi holder på å kartlegge hvilke trenere som kan være kandidater, og Tommy vil være en av disse. De andre kandidatene vil jeg ikke kommentere ennå, sier Grastveit.

To poeng til nedrykk

Han liker ikke utviklingen laget har hatt den siste tiden.

- Det er bare to poeng ned til nedrykk, noe vi så klart ikke liker. Men jeg har fortsatt ingen panikk, og håper det kan snu i oppgjøret mot Donn, medgir Grastveit, velvitende om at Fløy ligger på åttendeplass i den ekstremt jevne avdelingen.

På den ene nedrykksplassen ligger Odd 2, som helt sikkert kommer til å mobilisere med A-lagsspillere for å beholde plassen i 2. divisjon. Fløy har vært på nivået siden 2005. Klubbens trener er ikke redd for at høsten ender med degradering til 3. divisjon.

— Jeg ser bare positivt fremover på neste kamp. I min tropp finnes ikke spillere som ikke har troen. De i toppen har stukket av, resten av tabellen er veldig tett. Jeg er ikke redd for å rykke ned, forteller Taylor.

- Alltid spesielt

Han mener skadetrøbbel har spolert store deler av sesongen.

— Til lørdagens kamp mot Donn er det første gang jeg kan velge fritt blant spillere og sette sammen det sterkeste laget, sier den tidligere West Ham-spilleren som er vant med mange lokaloppgjør fra tiden i London.

- Lokaloppgjør er alltid spesielle. Alle spillerne kjenner hverandre, og det er de kampene du virkelig ikke vil tape. Før kamper ser jeg alltid motstanderne og noterer. Om Donn har jeg skrevet ned en ting. De løper veldig mye og gir aldri opp.

Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen ser frem mot bortekampen på Flekkerøy. Foto: Nicolai Gaustad Olsen

Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen er klar på hvor viktig kampen er.

— Vi ligger rett ved siden av hverandre på tabellen, og alle lokaloppgjør lever sitt eget liv. Vi er fornøyd med sesongen så langt, men det hjelper ikke å være fornøyde nå, hvis vi ikke er fornøyde i oktober, sier Pedersen plassert med sitt lag på tiendeplass poenget bak Fløy.