— Jeg var ute for å teste anlegget i stad. Det føltes bra. Jeg liker banen og har en god følelse før EM, sier Meinseth.

19-åringen fra Fevik er på plass i Sverige hvor EM for U20 startet torsdag. Meinseth skulle egentlig startet sin EM-deltagelse allerede da for å løpe 100 meter, men hurtigtoget velger å stå over den konkurransen og skal ikke i aksjon før fredag, da kvalifiseringen til 200 meteren går.

- Det gjør jeg fordi jeg ønsker å fokusere fullt til 200 meteren. Jeg føler jeg har en bedre sjanse der og vil være maksimalt godt forberedt til den konkurransen, dermed valgte jeg å trekke meg fra 100 meteren, forteller Meinesth.

Av deltagerne til 200 meteren i herreklassen stiller Meinseth sterkt. Han har den tredje raskeste personlige rekorden av gutta med tiden 21,20, som han løp inn til på Bislett tidlig i juni.

— Målet mitt for 200 meteren er å komme til finalen, samtidig som jeg ønsker å sette ny pers. Det kan gå om ting klaffer og forholdene er bra, sier 19-åringen.

Går Meinseth videre fra kvalifiseringen, står finale lørdag som neste på programmet.

— Jeg føler jeg har god sjanse til å gå videre til finalen. Hvert fall hvis jeg løper til ny bestetid, som er målet.

- Hvordan vurderer du mulighetene til medalje?

- Det vet jeg ikke ennå. Jeg tar et løp av gangen, og først er det kvalifiseringen, svarer Fevik-gutten.

Oppladningen til konkurransene i Sverige er så å si optimale for han.

- Jeg har fått trent det jeg skal og gjort den jobben jeg skal. Beina og formen føles god ut. Jeg har ikke slitt med noe skader eller sykdommer i forkant, sier Sørlid-løperen.

På søndag skal også Meinseth representere Norges ære i stafetten på hundremeter. Karoline Daland, også fra Sørlid, skal løpe 4x400 meter stafett i samme mesterskap.