— Det er gøy at Høyre så markert er byens største parti. Jeg vil likevel ikke ta noe for gitt, men det er jo hyggelig å ta med seg en slik meningsmåling inn i valgkampen. Målingen viser at det er et borgerlig flertall i Kristiansand. KrF befester seg som byens tredje største parti og Frp holder sin oppslutning sånn noenlunde, sier Harald Furre.

Harald Furre gleder seg over Høyre gjør det langt bedre i Kristiansand enn på nasjonale meningsmålinger. Foto: Tore André Baardsen

Høyretoppen tror folk stort sett er fornøyde med hvordan kommunen har utviklet seg under sittende ledelse, og trekker fram at partiene som i dag har flertall har god kontroll på økonomien.— På nasjonalt nivå gjør ikke Høyre det for øyeblikket like godt som i Kristiansand, og på landsbasis er jo også Arbeiderpartiet sterkere enn i vår kommune, sier Furre.

Større ambisjoner

— Arbeiderpartiet har ambisjon om å bli større enn dette. Vi har også gjennomført en egen meningsmåling, der Arbeiderpartiet fikk bedre oppslutning. Det vil lokalt være viktig å styrke både Arbeiderpartiet og sentrum-venstre-aksen, sier Mette Gundersen (Ap).

Arbeiderpartiets ordførerkandidat understreker at det fremdeles er en stund til valget.— Arbeiderpartiet går fram i forhold til kommunevalget i 2011, der vi gjorde et svært godt valg i Kristiansand. Vi har imidlertid satt oss enda høyere mål, sier hun.

Glad for nedgang

— Dette er veldig gledelige tall for oss. Ved tidligere lokalvalg i Kristiansand har vi jevnt over oppnådd fire prosentpoeng høyere oppslutning enn ved meningsmålingene. Det kan skyldes at meningsmålingene ikke klarer å fange opp partiets sterke oppslutning i bydeler som Flekkerøy og Gimlekollen, sier Jørgen Kristiansen.

Jørgen Kristiansen (KrF). Foto: Kjartan Bjelland

KrF-varaordføreren gleder seg over at konservatismen fortsatt står sterkt i Kristiansand, og at ingenting tyder på at det lokalt vil kunne bli et sosialistisk flertall etter valget.— De siste 30 årene har KrF ved kommunevalget i Kristiansand alltid fått mellom 16,5 og 19,5 prosent av stemmene. Det ser det ut til at vi også skal klare denne gangen, sier Kristiansen.

- Ikke godt nok

Stian Storbukås er på ingen måte fornøyd med partiets oppslutning på Respons sin kommunemåling for Kristiansand.

Stian Storbukås (Frp). Foto: Reidar Kollstad

— Med tanke på hva vi har fått utrettet lokalt er jeg ikke nervøs for å gå inn i valgkampen. Frp har bidratt til at helse- og sosial har blitt budsjettvinner, eiendomsskatten er redusert og kommunens gjeld er stabilisert. Vi stemte også imot rushtidsavgift. Jeg tror Fremskrittspartiets svake oppslutning på denne meningsmålingen henger sammen med støy i forbindelse med statsbudsjettet, sier Storbukås.Nå håper han at den svake oppslutningen på meningsmålingen vil få partimedlemmene i Kristiansand til å brette opp ermene.

Utfordrer Ap

— Arbeiderpartiet er vår hovedmotstander, og Mette Gundersen vil snu opp ned på alt vi har bygd opp. Jeg har absolutt ikke gitt opp troen på at vi skal oppnå et vesentlig bedre valgresultat enn det denne meningsmålingen skulle tilsi, sier Storbukås.