— I dag har vi stått på fem forskjellige plasser i Vest- og Aust-Agder, og totalt skrev vi ut 64 forenklede forelegg og gjorde fem førerkortbeslag. Det er over dobbelt så mange som i fjor på samme dag, sier Krogstad.

I fjor var tallet for samme dag 21 forenklede forelegg og to førerkortbeslag.

Har varslet på forhånd

UP har varslet flere ganger om at de kom til å ha god beredskap i påsken, og Krogstad er overrasket over at ikke flere har klart å holde lav fart.

— Det forundrer meg at det er så mange som kjører for fort, for vi har jo sagt i fra hvor vi kommer til å stå, sier han.

Mange av de som fikk forelegg kjørte forbi køen, selv om køen holdt høy fart fra før.Dette er familiefolk som skal hjem fra fjellet. Greit at folk vil hjem, men man tjener lite på å holde såpass høye hastigheter. De fleste ble tatt i 80-soner, fordi de kjørte forbi andre i køer som holdt mellom 80 og 90 kilometer i timen. Det er de vi prøver å luke ut, sier Krogstad.

— Svir i lommeboka

Bøtene som ble skrevet ut i dag var på mellom 3.000 og 7.000 kroner.

— Det svir i lommeboka til de fleste, og det er jo ikke derfor vi er ute og kontrollerer. Vi er der for at folk skal komme seg trygt hjem, sier UP-sjefen.Mandag blir nok en aktiv dag for UP, og Krogstad håper på færre forelegg.

— Vi skal jobbe for å få alle trygt hjem i morgen, og jeg håper vi ikke ser de samme tallene da. Det hadde ikke vært hyggelig verken for meg eller bilistene.