Biler tett i tett på parkeringsplassen der blant annet løypa til Galten og Auversvatn kan startes, vitner om at mange tok skiene fatt lørdag. Foto: FOTO: JOHS. BJØRKELI.
Moro i skibakken på Hovden. FOTO: JOHS. BJØRKELI

Treplussgrader, blå himmel og så vidt vinden kjentes mot kinna. Massevis av snø ogskiløyper så velpreparerte at de tilfredsstilte selv de mest blaserte – ikkerart at den store parkeringsplassen nedenfor det gamle HovdenAppartementshotell var stappfull av biler lørdag formiddag. Herfra valfartetskiløperne innover fjellet.

— Et deiligpåskevær, sa Jannicke og Kent Rabben fra Kristiansand da Fædrelandsvennen møttedem og hundene på vei innover løypa der skiltet pekte mot Sloaros vedTusseland.

— Men vi skalikke så langt, sa de. De hadde allerede vært ute en tur med labradorene Shibaog Diesel.

— Diesel ergodkjent redningshund, fortalte Jannicke. Men hun legger til at de ikke er iberedskap, annet enn at de selvsagt stiller om noe skulle skje.

Fem år unge Nora Brunvathne Aanestad i full fart ned akebakken i Tusseland ved Hovden alpinsenter. Foto: FOTO: JOHS. BJØRELI

I Tusselandved Hovden Alpinsenter myldret det av store og små på brett, ski og akebrett.Fem år gamle Nora Brunvathne Aanestad var det akebrett det gjaldt der hun kosteseg med snø og påskesol sammen med pappa Idar. De har leid seg familiehytte medplass til 11 stykker.Nede iHovden sentrum var det ganske så rolig i butikkene og det var ikke kamp omparkeringsplassene heller. Det blir det nok om noen dager når det storepåskeinnrykket kommer til uken.