— Det er kjempeskummelt hvis han går ut på veien og vi håper at han tar seg en tur ned i parken igjen, sier Rolf-Arne Ølberg, veterinær i Kristiansand Dyrepark til Fædrelandsvennen.

Onsdag forrige uke forsvant den røde pandaen fra hegnet sitt. Inntil mandag ettermiddag var det ikke sett spor etter det tre år gamle overhodet i pandafamilien. Da kontaktet en årvåken bilfører Dyreparken. Han hadde sett pandaen ved E 18 helt på vestenden av Sørlandsparken der den løp fra veien og inn i skogen.

Optimist

— Vi var ute og lette etter den i natt. Men det er mange trær og han er ikke lett å se, sier Ølberg.

Observasjonen tyder på at pandaen holder seg i området rundt parken og ikke har lagt ut på langtur. Det gjør Ølberg optimistisk med tanke på å finne ham. Dyreparken fortsetter letingen i dagene framover.

Pandaen har tykk pels og klarer seg godt i norsk vintertemperatur. Å finne mat selv er verre. Foto: Kristiansand Dyrepark

I jakten på pandaen har dyrepasserne, i tillegg til å tråle skogen til fots, benyttet seg av en flygende drone med kamera. De har også satt ut tre feller. Håper er at pandaen skal bli sulten og la seg lokke av åtet: banan.

Ber om tips

Favoritten er ellers bambus, som ikke vokser vilt i Norge. Skudd på norske treslag kan også bli mat i nøden. Pandaens naturlige habitat er fjellene i Himalaya, og pandapappaen vil ikke ha noe problem med fallende temperaturen

Ølberg ber fortsatt om tips fra publikum som mener de har sett rømlingen. Den 5,5 kilo tunge hann-pandaen er ikke så ulik en rev i størrelsen, og har rød, tykk pels og et yndig utseende.