Den domfelte 42-åringen var i et garasjeanlegg i nærheten av boligen sin da politiet traff ham. 42-åringen var ruset, og det ga politiet en anledning til å foreta ransaking i boligen. Her ble det funnet nesten en halv kilo amfetamin, riktignok med en styrkegrad langt under det som er normalt. I tillegg ble det funnet over 100 gram hasj og noe metamfetamin.

42-åringen har nylig vært fremstilt for tingretten i Kristiansand, og fortalte at hasjen og metamfetaminen var hans for eget bruk, men at han på gjerningstidspunktet i oktober 2012, oppbevarte amfetaminen for en nå avdød kompis for å gjøre opp gammel gjeld.

I tillegg til narkotikaforbrytelsene ble mannen også dømt for ruskjøring og for kjøring uten førerkort. Retten har gitt domfelte strafferabatt, først og fremst på grunn av at politiet avsluttet saken i slutten av 2012, og at tiltalen først kom i slutten av fjoråret. Dermed ble deler av saken liggende ett år. Tilståelsesrabatt, rehabiliteringshensyn og den lave styrkegraden på amfetaminen har bidratt til at mannen fikk fengsel i et år og 10 måneder, derav 11 måneder betinget.