Det er Avisen Varden som omtaler hesteulykken som skjedde på Vallermyrene i Porsgrunn i forbindelse med et ridestevne søndag..

Politiet i Telemark bekrefter overfor Fædrelandsvennen at kvinnen er bosatt på Birkeland i Aust-Agder. Etter det vi får opplyst skal hun være medlem av Sørlandsparken Rideklubb og opprinnelig komme fra Kristiansand.

Ifølge operasjonsleder Tor Ragnar Steffensen i Telemark politidistrikt skal kvinnen ha falt av, da hesten gikk opp på to bein. Etterpå sparket hesten til kvinnen som lå nede på bakken.

Moderate skader

Første melding gikk ut på at jenta var alvorlig skadd og pustet dårlig. Derfor rekvirerte politiet både ambulanse og luftambulanse.

— Da vi kom fram, var kvinnen stabil, og hun kunne sendes med sykebil til Skien. Det virker som det ikke er så alvorlig som vi først fryktet. Men skadeomfanget må andre uttale seg om, sier operasjonsleder Steffensen til Fædrelandsvennen.

Ved sykehuset i Telemark opplyses det at kvinnen har moderate skader.

Bilde på facebook

Venner av henne har allerede lagt ut bilde fra sykehussengen på facebook, og informert ryttervenner om at det går bra med jenta.

En rekke ryttere fra Sørlandet deltar under ridestevnet på Vallermyrene i pinsehelgen. Stevnet er en del av Norgesserien.