ARENDAL: – Dette har vært en ellevill dag. Det har vært heilt sinnssykt. Ja, i dag kan jeg bruke det uttrykket igjen, sier Jorun Stiansen til Fædrelandsvennen.

Hun er ambassadør for Postkodelotteriet, og mandag delte hun ut 20 millioner kroner til vinnere på Rykene, som var trukket ut som vinnersted.

Blant vinnerne var foreldrene til Stiansens kjæreste, Egil Furre.

De vant to millioner kroner hver, altså totalt fire millioner kroner som følge av at de hadde kjøpt lodd i Postkodelotteriet.

Det var Agderposten som først skrev om saken.

– Holdt på å kjøre av veien

Stiansen fikk forrige uke vite om at 4821 Rykene i Arendal var trukket ut som vinnersted, og at samboerens foreldre var to av vinnerne.

– Jeg var på vei til Sørlandssenteret for pedikyr, og jeg holdt på å kjøre av veien da jeg fikk telefon om dette, forteller hun.

Det hele ble holdt hemmelig, og Stiansen villedet sine nærmeste med å fortelle at hun skulle reise til Oslo for å dele ut premier.

I stedet dukket hun altså opp på adressen til ekteparet Inger Helena (77) og Knut Furre (80) på Rykene.

Jorun Stiansen ga Inger Helena og Knut Furre litt av en overraskelse mandag – to millioner kroner hver. Foto: Yina Chan/Postkodelotteriet

– Da det var jeg som banket på døra, ble det en ekstra overraskelse for dem. De ble ikke skuffet, humrer Stiansen.

– Hun lurte oss trill rundt. Vi trodde at Jorun var i Oslo og jobbet. Det at både jeg og Knut skulle vinne, vi som har hvert vårt lodd i samme husstand, det er mer enn vi kan fatte, kommenterer Inger Helena Furre.

– Hva skal dere bruke pengene på?

– Vi må tenke litt på det. Vi har fem skjønne barnebarn, så det må vanke litt på dem.

– Aldri skjedd før

Ved 19-tida mandag fortalte Jorun Stiansen at hun var på vei til den siste vinneren på Rykene. Da hadde teamet fra Postkodelotteriet delt ut pengepremier på tettstedet siden 11-tida.

– Postkodelotteriet har internasjonalt eksistert siden 1989. Det har aldri før skjedd at en ambassadør har delt ut hovedgevinster til venner og familie, ifølge hovedkontoret i Nederland, forteller Stiansen.

Fire hovedvinnere

Norge er delt inn i postnummer. Postkodelotteriet har så selv gitt adressene innenfor postnumrene egne koder, altså postkoder, som angir gate, vei eller et område.

– Åtte millioner kroner ble fordelt på fire vinnere mandag. Deretter ble 12 millioner kroner fordelt på 33 øvrige vinnere, forklarer Audun Bringsvor, kommunikasjonsrådgiver i Postkodelotteriet.

Han understreker at sannsynligheten for at ekteparet Furre skulle vinne hovedgevinster var svært liten, da det i Norge finnes 3361 postnummer, som igjen er inndelt i postkoder.

– Det var jo helt utrolig at kjempegevinsten skulle lande akkurat på Rykene, poengterer Bringsvor.