– Vi ønsker å komme i kontakt med flere vitner som var til stede i området cirka klokken 11.10-11.40, torsdag 21. februar, sier etterforskningsleder Petter Sandell i Agder politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Politiet har allerede mottatt beskrivelser av personer som skal ha befunnet seg i nærheten av Julius i det aktuelle tidsrommet, blant annet en gruppe tenåringer. Det skal også ha vært en mann i 45-60-årsalderen alene i det samme området i det aktuelle tidsrommet.

– Vi ønsker at disse personene tar kontakt med politiet på telefonnummer 02800 for å avgi vitneforklaring, sier Sandell.

Sjimpansen Julius ble alvorlig syk etter å ha drukket av en plastflaske som ble kastet inn til ham 21. februar. Den berømte sjimpansen gikk inn i en psykoselignende tilstand der han blant annet påførte seg selv alvorlige bittskader i armen. Etter å ha fått behandling kom han etter hvert utenfor livsfare. Saken er politianmeldt.

Julius ble født i desember 1979 og nærmer seg dermed 40 år. Da han som nyfødt ble avvist av moren sin og måtte vokse opp hos mennesker, ble han hele Norges kjæledegge og kjendis.

De siste 14 årene har han vært lederen i flokken i det store kollektivet i Apejungelen i Dyreparken, der han lever en rolig og trygg tilværelse, som sjef og far. I årenes løp har Julius blitt far til flere unger. Av de mest kjente er sønnene Julius Junior i 2003, Linus i 2006 og datteren Yr i 2011.