KRISTIANSAND KVADRATUREN— I kveld har det vært ganske rolig for vår del. Vi merket godt når det begynte å regne. Da trekker folk inn, og det blir mindre bråk ute, sier politistudent Vidar Nyvoll Temte som patruljerte i sentrum natt til søndag. DEMPER BRÅK.

Sist helg ble 18 år gamle Håvard Kjelsaas fra Lillesand et tilfeldig offer for blind vold. Hendelsen har rystet landsdelen. Fædrelandsvennen tok i helgen pulsen på bylivet. Både natt til lørdag og natt til søndag forløp uten alvorlige hendelser.I løpet av noen sene kveldstimer i byens mest sentrale gater, så vi fire-fem patruljerende politibiler, men de fleste av personene Fædrelandsvennen snakket med, etterlyser mer synlig politi for å gjøre sentrum tryggere.- Vi har en god bemanning i helgene, og vi merker at det legger en voldsom demper på bråk, sier Bård Austad, operasjonsleder ved Agder politidistrikt. SENE TIMER.

Evelyn Kristensen, Maila Fossmark, Janne Gjertsen og Cecilie Sannes gikk natteravn natt til lørdag.- I kveld har det vært forholdsvis rolig, men vi merker stor forskjell før og etter midnatt når det gjelder antall mennesker og alkoholkonsum, sier Cecilie Sannes.Fædrelandsvennen snakket med flere unge festgjengere i helgen, og flere hadde valgt hjemmefester fremfor å gå ut. - Media sitt fokus på vold har nok skremt oss litt, sier en ung mann (20) fra Vågsbygd, som helst vil være anonym. - Kameratene mine ville sitte hjemme og drikke i kveld, du vet liksom ikke hva som kan skje ute. Jeg tror jeg stikker ut til dem igjen, sier han. FÅ FOLK.

Det var omkring 150-200 gjester igjen på Havana klokken 02.45 natt til lørdag, da serveringen var stengt. På en god kveld kan besøket gjerne være minst det dobbelte. - Det snodige er at når det er få folk på byen, har voldsepisoder lettere for å oppstå. Kanskje folk kjeder seg mer, undrer Bouch Aib Nahairy, driftssjef og partner ved Havana Etcetera i Tollbodgata. Tekst: Merete Moenog Amund Hestsveenmerete.moen@fvn.no - 38 11 35 74amund.hestsveen@fvn.no - 38 11 32 15