Les saken som startet tissedebatten

WASHINGTON D.C: På avisbordet hos den amerikanske presidenten lander Washington Post daglig, og hvem vet om ikke også gratisbilaget " Express" som utgis av avisen, også finner veien til lesebordet i det ovale kontoret. Vi sender dermed en mail og får svar:

— Jo, Express sendes selvsagt også til statsadministrasjonen, opplyses det oss fra Express-redaksjonen i Washington Post.

Det er nå tre uker siden fvn.no omtalte problematikken ved Dvergsnes skole, der lærerne ved 2. trinn skrev på ukeplanen til barna at alle gutter nå måtte sitte og tisse. De var leie av å tørke tiss. Fvn.no intervjuet en mor som raste mot overformynderiet, og dermed begynte snøballen å rulle.

Washington Post skriver:

"I Kristiansand i Norge er en rektor under kryssild etter at hun har forsøkt å forby gutter å stå og tisse på toalettet. Anne Lise Gjul fikk ideen etter at renholderne klaget på at guttene ikke siktet godt nok. "Vi er nødt til å vaske en hel del rundt doskålene, og det begynner å gå oss på nervene," sier Gjul. Foreldrene er sinte, og til og med politikere har deltatt i debatten."

Det er dermed duket for tissedebatt i amerikanernes hovedstad, dersom Bush ikke har fryktelig mye annet på agendaen i dag.

"Gjør lite annet"

Skylden for Washington-notisen må nok deles mellom den britiske avisen Sunday Telegraph som omtalte saken denne helgen med den elegante tittelen: "Head takes a stand against boys who miss", og den australske avisen The Age, som trykker Telegraphs artikler fra London. Kanskje var det de australske urin(n)vånerne som tipset om saken?

Telegraph-redaksjonen har sakset de fleste poengene sine fra forrige ukes omtale av saken i tyske Der Spiegel.

"Nordmenn diskuterer lite annet i media om dagen," står det i saken som The Age også trykket, og som Washington Post laget notis på til Express-bilaget.

Vel, vel. Men nå har da også den såkalte "tissedebatten" blitt tidenes mest debatterte enkeltartikkel på fvn.no, og det er fortsatt plass til din mening.