KRISTIANSAND: – Tiden etter at jeg ble tatt har vært hundre ganger verre enn de to skilsmissene jeg har opplevd, sa han til dommer Anne Marie Øien under rettssaken i Kristiansand tingrett i går.

I over 20 år har Egil Karlsen drevet trafikkskolen Bil og Mc skolen AS i Mandal. Men natt til 28. mai i år ble livsverket hans lagt i grus, etter at han gjorde det han alltid har vært motstander av: Han satte seg bak rattet med tabletter og 0,83 promille alkohol i blodet.

– Jeg hadde hatt en tung lørdags ettermiddag og tatt antidepressiva. Så bestemte jeg meg for å kjøre til trafikkskolen for å jobbe. Derette r bestemte jeg meg for å gå på byen. Etter det husker jeg ingenting før jeg så blålys i speilet, fortalte han i retten.

OVER MIDTRABATT

Karlsen hadde kjørt ut på E 39. Noen hundre meter østover bar det over midtrabatten før han fikk stanset bilen på en stor parkeringsplass i Hollekleiva. En bilist hadde sett ferden og varslet politiet.

– Fordi jeg ikke husker noe, sliter jeg med å forklare grunnen til at jeg gjorde noe slikt som dette, sier han.

Førerkortet ble beslaglagt på stedet. Med det raste livsverket hans sammen. Karlsen gjorde et forsøk på få tak i en ny kjørelærer, uten å lykkes. Nå er kjøreskolen lagt ned.

Etter rettssaken forteller han Fædrelandsvennen hvor vanskelig det var å forholde seg til omgivelsene og særlig familien i etterkant.

– Jeg har skuffet mange, så det har vært veldig tøft.

Egil Karlsen forteller at han virkelig har fått se hvem som er hans venner og hvem som har sviktet. En av de gode vennene er med ham i retten som støtte.

– Jeg har fått mange slengbemerkninger i Mandal. Samtidig vil jeg gjerne være åpen rundt saken. Kanskje det kan få andre til å tenke seg om før de gjøre noe slikt, sier Karlsen.

50.000 I BOT Rettssaken tok 16 minutter. Etter som Egil Karlsen tilsto, holdt det med forklaringen hans.

– Jeg hadde jo gruet meg, men det gikk greit. Hun var hyggelig, sier Karlsen om dommeren.

Politiet har foreslått en straff på 18 dagers fengsel og 50.000 kroner i bot. Karlsen erkjenner at det økonomisk blir umulig å ta en slik bot, da den er basert på en inntekt han ikke lenger har. Fengselsstraffen er han rede til å ta.

– Jeg har gjort noe dumt, og må ta straffen som kommer, sier han.

I neste uke kommer dommen. Deretter skal straffen sones og boten betales på et vis.

– Det blir en terskel å komme over, men viktig å bli ferdig med for å komme meg videre. Jeg vet ikke helt hva jeg så skal stelle med, sier han på utsiden av rettslokalet etter saken. Han er imidlertid klar på en ting:

– Jeg blir aldri kjørelærer igjen. Etter det jeg nå har gjort, er det yrkesetisk helt umulig.