KRISTIANSAND: Snøscooterulykken skjedde da mannen kjørte inn i et gjerde ved rådhuset i Åseral natt til 31. desember i fjor. En 25 år gammel kvinnelig passasjer fikk revet av korsbåndet i venstre kne i ulykken.

Ifølge tiltalen fra Agder politidistrikt kjørte 35-åringen videre uten å hjelpe kvinnen. Hun ble liggende på bakken ute av stand til å komme fra stedet. Kort tid etter ble hun funnet av forbipasserende og brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse.

Bilvelt

Et drøyt halvår senere, den 7. juni i år, kjørte mannen utfor riksvei 455 mellom Laudal og Klevelandsbroa i Marnardal. Bilen ble liggende på taket i veibanen etter ulykken.

En kvinne som var passasjer i varebilen ble brakt med luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. Hun pådro seg brudd i høyre lårbein. 35-åringen ble også brakt til sykehus, men kom fra ulykken med lettere skader.

Tap av førerretten

Mannen skal ifølge tiltalen ha vært påvirket av alkohol i begge ulykkene. Blodprøve tatt av ham drøye fire timer etter utforkjøringen sør for Klevelandsbroa viste en promille på 1,36. Påtalemyndigheten tar forebehold om å legge ned påstand om tap av førerretten for alltid.