KRISTIANSAND: — Vi oppfordrer nå folk i Vågsbygd til å vise besinnelse. Denne form for handlinger kan vi ikke godta. Politiet jobber nå med saken for å kartlegge hva som har skjedd, både på badeplassen og i etterkant. Folk må slutte med å ta saken i egne hender. Alle parter må nå roe seg ned, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

I dag skriver Fædrelandsvennen at en 13-åring ble banket opp nær skolen ved 14-tiden tirsdag. Det skal ha skjedd etter at det gikk ut informasjon fra skolens ledelse i et møte med involverte parter, pp-tjenesten og barnevernet.

— Den andre anmeldelsen går på at en av guttene skal ha blitt utsatt for vold senere på ettermiddagen tirsdag, mens den tredje voldsepisoden skjedde onsdag formiddag. Det skal ikke være massiv vold med store skader, men anmeldelsene går på legemsfornærmelse, bekrefter Rune Strømsvåg.

Politiet ble kjent med disse to siste sakene først i formiddag.

— Vi visste at det hadde vært en amper stemning og at ting hadde skjedd. Nå får vi etterforske saken i fred og ro uten flere innblandinger eller ytterligere tildragelser, sier Rune Strømsvåg.

Over helgen skal de tre guttene inn til en kombinasjon av avhør og bekymringssamtale etter det som skjedde med den 13 år gamle jenta ute i vannet på badeplassen ved Fiskåvannet.