KRISTIANSAND KongsgårdGutten var ute på tur med sin pleier da en ungdomsgjeng ifølge politiet helt uprovosert angrep ham.— En av ungdommene kom plutselig bort og slo til gutten i ansiktet med knyttet hånd, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.Episoden fant sted i nærheten av Spesialsykehuset for rehabilitering på Kongsgård, hvor gutten er pasient. Den kvinnelige pleieren og gutten klarte å komme seg inn på sykehuset etter overfallet, mens to av ungdommene fulgte etter. INNRØMMET.

De skal deretter ha oppført seg truende overfor personalet ved sykehuset.- Ungdommene sparket inn døren og knuste en rute ved hovedinngangen til sykehuset. De oppførte seg på en slik måte at betjeningen ble redd, sier Arnesen.Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 20. Kort tid etter pågrep en politipatrulje to menn på 18 og 19 år. Mennene, som er hjemmehørende i Kristiansand, erkjente de faktiske forhold under avhør i går.Mennene, som er kjent av politiet fra før, innrømmet både å ha brukt vold og knust ruten i døren.- De hadde liten forståelse for at de hadde utført en kritikkverdig handling, sier vaktleder Hans Sørheim ved Kristiansand politistasjon. KALDE.

Ifølge ham reagerte etterforskerne på deres iskalde holdning, og at de virket totalt upåvirket av det som hadde skjedd.- De har ikke innlevelse i andres plager, sier Sørheim.Mennene ble løslatt etter avhøret i går formiddag.- Vi hadde ikke hjemmel til å holde på dem. De har forklart seg rimelig greit etter anmeldelsen, og i og med at de har erkjent forholdet, er det ikke noen bevis å forspille, opplyser vaktlederen.Gutten skal ikke kommet hardt til skade i overfallet.- Situasjonen er uendret i forhold til det den var før, sier seksjonsleder ved Spesialsykehuset for rehabilitering, Lars Otto Nome. FRUSTRASJON.

Voldsepisoden har etter det Fædrelandsvennen kjenner til sjokkert både personalet ved sykehuset og polititjenestemenn.- Det er en stygg sak. De går løs på noen som ikke kan ta igjen, sier operasjonsleder Arnesen.Ved sykehuset på Kongsgård ble sykepleieren og resten av personalet i går tatt hånd om for å snakke ut om voldsepisoden.- Personalet blir fulgt opp internt på sykehuset med debriefing og samtaler. De reagerer med sinne og frustrasjon etter det som har skjedd, sier Nome.Sykehuset har det siste året økt sikkerheten ved å ta i bruk kameraovervåkning og skjerpe låserutinene. Et kamera er satt opp ved hovedinngangen, men overfallet skjedde for langt unna til at det ble fanget opp.- Vi ønsker at området skal være trygt både for pasienter, de som jobber her og beboere i nærmiljøet, sier Nome.Tekst: Elling Svelaelling.svela@fvn.no - 38 11 32 15