KRISTIANSAND: — Vi fikk melding om båtfunnet klokken 11.57 fra en båt som hadde kjørt båt mellom Hille og Sjøbodvik vest for Mandal, opplyser operasjonsleder Enoksen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen hadde observert en haug med isolasjonsmateriale glava som lå og fløt i vannet. Tilslutt fant han en båt som lå og fløt med bare spissen av båtbaugen over vann. Båten var av typen Skarpnes med påhengsmotor.

— Vi fikk opplyst at to personer skulle frakte gods med denne båten i dag, og satte derfor i gang en redningsaksjon, opplyser Enoksen.

Politiet satte i gang en aksjon som involverte Hovedredningssentralen, sjøredningskorps, samt lokale båter på stedet. Politiet varslet også flere fiskere i området.

— Vi har ingen tid å miste når det gjelder folk som blir borte på sjøen. Det er kaldt i sjøen, så vi tilkalte all den hjelp vi kunne, sier Enoksen til fvn.no.

Klokken 12.45 fikk politiet opplyst at begge mennene som hadde vært ombord i båten, var funnet på Ramsøy i god behold.

— De er blitt sjekket av lege, og har det etter forholdene bra, sier Enoksen.

De to, som begge er 22 år og fra Mandal måtte svømme et stykke for å komme seg i land. Etter å ha tatt seg i land på den lille øya skal de ifølge politiet ha tatt seg inn på en hytte på stedet, og klart å holde varmen etter svømmeturen der.