KRISTIANSAND: — Vi har ikke fått oversendt dommen og har derfor ikke tatt stilling til om saken skal ankes til lagmannsretten, sier førstestatsadvokat Ingunn Fossgard hos Riksadvokaten til fvn.no.

Michelet ble mandag frifunnet i Kristiansand tingrett for å ha utsatt åtte måneder gamle Byron Shane Attard for så mye vold at han døde. Retten mente det var for mye tvil om det var 30-åringen som hadde påført babyen skadene.

Statsadvokaten i Agder ville opprinnelig henlegge saken på grunn av bevisets stilling, men Riksadvokaten beordret i vår ny etterforskning. Det er derfor Riksadvokaten som nå eventuelt må anke dommen.

Ifølge rettsmedisinske sakkyndige døde babyen som følge av brudd i hodeskallen, rift i leveren og armbrudd. Skadene skal ha oppstått ved stump vold, og det skal ha vært anvendt betydelig kraft. Etter frifinnelsen i Kristiansand tingrett står fortsatt dødsfallet uoppklart.

— Dommen er tatt til etterretning, sier aktor, statsadvokat Dennis Danielsen, til fvn.no.

Han kan foreløpig ikke si om det vil bli igangsatt ny etterforskning i saken.

— Det er ikke vurdert en ny etterforskning. Men vi må ha en dialog med Riksadvokaten, og det vil skje innen de neste to ukene. Per i dag tar vi dommen til etterretning, sier statsadvokaten.