KRISTIANSAND: — Først reagerte jeg ikke i det hele tatt, for hun kom alene hjem og fortalte rett fram at en mann hadde tilbudt henne sex på skoleveien. Jeg tenkte at dersom dette var sant, hadde vel hele hjelpeapparatet stått på trappa, sier Bente Andersen fra Grim.

Datteren går på Solholmen skole. Der pleier barna å leke i et skogsområde som alle kjenner som jungelen, rett bak skolen. Her er det lekeapparater og gangstier, en boltreplass for barna, også etter skoletid.

Løp tilbake til skolen

En gangsti går rett forbi lekeområdet, og den ukjente mannen skal ha kommet gående forbi og stanset opp foran Andersens datter på gangstien.

— Vil du ha sex med meg, spurte han den vesle jenta. Hun gikk fra ham og inn i skogen, men han fulgte etter et stykke. Til slutt ga han opp, og da løp hun tilbake til skolen, fordi det var kortest vei dit.

— En vikar fra SFO hadde kjørt henne hjem til porten. Hun kom inn døren alene, og det hørtes utrolig ut, det hun sa. Jeg ble matt og frustrert, og lei meg. Så tenkte jeg at «nå må jeg gjøre noe.» Andersen kontaktet så politiet, deretter ringte hun skolen og fikk et møte med rektor dagen etter.

Beklager sterkt - Rektor kjente ikke til saken da jeg informerte henne, og jeg var naturligvis opprørt, og ønsket at hun skulle sende et skriv til alle foreldrene, der de ble gjort oppmerksomme på hendelsen. Forrige uke opplevde nemlig en annen skoleelev nærmest en identisk episode.

**- At assistenten som kjørte den åtte år gamle jenta hjem ikke ble med henne inn til familien er beklagelig, sier Åse Ellingsen, rektor ved Solholmen skole. Hun legger seg helt flat i forhold til det som har skjedd.

— Dette burde vedkommende absolutt tatt seg tid til. Dette var en feilvurdering av assistenten, og det beklager som sagt skolen sterkt, sier Ellingsen.**

— Moren ønsket at skolen skulle sende ut et skriv til alle foreldrene?

— Det stemmer, hun ønsket at dette skulle skje umiddelbart. Da svarte jeg at jeg ville be politiet om råd først. Deretter valgte vi å vente med dette, for ikke å spre unødig frykt blant foreldrene, sier Ellingsen.

Viktig å bry seg

— Vi har snakket om dette ved middagsbordet, datteren min og jeg, og hun er mest glad for å slippe å snakke med politiet. Jeg tror ikke hun helt har forstått hva som har skjedd. Nå virker hun veldig trygg, sier Andersen, som har fortalt datteren at politiet nå skal passe på at alle barna på skolen har det bra.

— Jeg tror ikke vi skal være redde for å fortelle om dette. I en slik situasjon vil alle som er foreldre ha informasjon, sier Andersen. Hun ønsker å fortelle om dette for å gi folk en viktig påminnelse.

— Vi bør alle bry oss litt mer, kanskje ha et litt mer åpent øye, stanse opp ved lekeplasser og sjekke at alt er ok med ungene. Vi glemmer at av og til kan ting skje utenfor vår egen dør, derfor tror jeg vi alle må hjelpe hverandre med å passe på barna våre i et stadig mer kynisk samfunn.