LILLESAND: Christian Thommessen og kona Cathrine ligger begge på Arendal sykehus med moderate skader etter båtulykken i Blindleia natt til søndag. Ekteparet måtte sy flere sting i ansiktet etter ulykken, men ingenting skal være brukket, ifølge VG.

Fikk båten i hagen Kathrine (11) og Marius (16) Bjørnholm var alene hjemme på hytta i Høvåg da to båter kolliderte lørdag kveld. Thommessens båt traff brygga i full fart og havnet i hagen, få meter fra hytta.

— Vi satt og så på nyhetene da vi plutselig hørte et pang. Så hørte vi et nytt pang og så en båt som kom kjørende, det så ut som den skulle snu. Men så hoppet den på brygga der og fløy helt opp på land, forklarer Kathrine Bjørnholm.

Ved siden av henne ligger båten som kolliderte med en annen båt, mistet kontrollen og traff land like ved hytta på Lille Bjørnholmen i Blindleia. Ulykken skjedde i 23.30-tiden lørdag kveld og fire personer i alderen 45 til 58 fikk lettere til moderate skader. Brygga nedenfor har fått seg en kraftig knekk, og båten har truffet berget like ved hytta med et stort smell.

— Vi fikk helt sjokk, og ropte bare på hjelp. Da kom det mange båter og hjalp til, forteller Marius Bjørnholm til Fædrelandsvennen da vi var på stedet ved 02-tiden natt til søndag.

To 22 fot store Windy-båter kolliderte først like vest for hytta på Lille Bjørnholmen. Båten som kjørte innover i Blindleia fortsatte i en stor bue rundt odden der hytta ligger, og traff brygga med et brak. Så fløy båten i lufta og landet om lag 10 meter oppe på land.

— Vi trodde først ikke det var noen folk i den båten, for vi så ingen. Vi trodde de hadde hoppet i sjøen der de kolliderte, forteller Kathrine Bjørnholm.

Fire skadet

Det var ett par i hver båt. Den andre båten fikk store skader og begynte straks å synke. Folk i nærheten rakk akkurat å trekke båten til land før den sank. De to om bord ble fraktet til sykehuset med ambulanse, begge lettere skadet. De ble utskrevet fra sykehuset i går formiddag.

Paret som havnet på land, var hardere skadet og ble fraktet til Sørlandet sykehus i Arendal med luftambulanse. Tilstanden er stabil for begge.

— Vi ropte ut til dem som var i den synkende båten og spurte om de var skadet. Ja, ropte de tilbake. Det var skikkelig ekkelt. Jeg fikk vondt i magen, forteller Kathrine Bjørnholm om den dramatiske hendelsen.

Det kunne gått mye verre.

— Vi skulle egentlig hatt fest her, men så gikk mamma og pappa på bryggedans i stedet. Det var bra at det ikke var mange folk på brygga, sier Kathrine Bjørnholm.

De to så at båten som endte i hagen kjørte raskt.

— Båten hadde veldig god fart, den kjørte ufattelig fort. Helikopteret landet rett borte på berget her og tok med seg de to som satt i båten. Det var utrolig at de greide å lande her, sier Marius Bjørnholm, og peker på berget.

Mandal i minne

Far Espen Bjørnholm var fremdeles skjelven da Fædrelandsvennen var på brygga.

— Dette er helt uvirkelig. Vi var på Skottevik da det skjedde. Ungene ringte med en gang, og vi heiv oss bare i båten. Jeg er glad for at det gikk bra med dem som satt i båten, det kunne gått mye verre. Jeg tenker jo også på ulykken i Mandal, sier han.

Hadde det ikke vært for helningen på berget, hadde båten trolig endt på hodet. Da hadde ulykken straks blitt mer alvorlig. Espen Bjørnholm er også glad for at den planlagte festen var avlyst.

— Når vi har selskap, dekker vi til bord på brygga her, sier han, og peker på den delvis knuste brygga.

Stor fart

Verken politi eller øyenvitner er i tvil om at båten har hatt stor fart. Fra hytta si ser Espen Bjørnholm hvordan båtførerne suser gjennom Blindleia.

— Folk kjører helt pyton. Farten er en ting, men det verste er at de ikke har lys. Vi hører bare lyden når de farer forbi. Det er skremmende, sier han.

Like ved hytta er det et undervannsskjær, og det var like ved skjæret at de to båtene kolliderte. Det er fortsatt uklart om båtene også kolliderte med skjæret.

— Jeg har ikke opplevd kollisjon før, men vi hører stadig at båtene går på skjæret bak her, forteller han.