KRISTIANSAND: Hendelsen skjedde på kvelden 10. mai. 44-åringen tok da taxi fra Tveit til sentrum, og skal ha vært noe beruset. Han sa først at han ville kjøre til Vennesla, men skiftet mening underveis og ville heller til Kvadraturen. Da la taxisjåføren merke til at 44-åringen var samme person som han noen uker tidligere hadde kjørt uten at mannen ville betale for seg, forklarte taxisjåføren i retten. Sjåføren nektet da å kjøre mannen videre, og ringte taxisentralen for eventuelt å tilby mannen en ny drosje.

Da tok passasjeren frem en metallgjenstand, antakelig en skrutrekker, som han holdt mot halsen til sjåføren og truet han på livet, med den intensjonen at sjåføren skulle kjøre ham der han ville.

Taxisjåføren ble redd og gjorde som mannen sa, men han holdt høy fart inn mot sentrum i håp om å bli stoppet i politikontroll. Det gjorde han ikke, men da han kom til sentrum, kjørte han til politistasjonen og løp inn for å få hjelp. Da politiet kom ut, var tiltalte forsvunnet.

44-åringen ble imidlertid frikjent for tiltaleposten om at han tidligere skal ha unnlatt å betale den samme taxisjåføren noen uker tidligere. Men han ble dømt for å ha tatt taxi uten å ha betalt for seg ved en annen anledning.

Dermed må han sone fengsel i tretti dager, og betale 1200 kroner til taxisjåføren han truet på livet. Han må også betale 1400 kroner til den andre taxisjåføren han satt på med som han ikke betalte for turen.