LILLESAND: Episoden skjedde tidlig om morgenen lørdag 22. juli i fjor. 20-åringen slo da en annen mann to ganger i ansiktet med knyttnevene. Dette førte til at mannen falt bakover og slo bakhodet i asfalten. Offeret brakk kinnbenet, bakhodebenet og fikk knusingsskader i hjernen.

Holdt kunstig bevisstløs Mannen ble livstruende skadet, og lå nesten fire måneder på sykehuset etterpå. Noe av tiden ble han holdt kunstig bevisstløs på Ullevål universitetssykehus. Mannen ble senere erklært 100 prosent ufør og har fått innvilget uførestønad i to år.

De to mennene kjente hverandre ikke før dagen da voldsepisoden skjedde. De traff hverandre tilfeldig på en restaurant, og det oppstod en krangel. Begge var beruset. Senere på natten/morgenen møttes de to igjen. Det er ikke bevist hva som var opptakten til dette sammenstøtet, men 20-åringen har forklart at han først ble slått to ganger selv i munnen. 20-åringen hadde en liten rift i leppen som tyder på at dette har skjedd.

Senere skal 20-åringen ha slått tilbake, og det andre slaget førte til at den andre mannen falt i asfalten uten å ta seg for. Et vitne hørte et kraftig smell da mannen falt i bakken. Mannen besvimte, mens vitnet ringte etter hjelp.

20-åringen ble pågrepet senere samme dag.

Fikk strafferabatt Ni vitner forklarte seg i retten. 20-åringen husker lite av det som skjedde den aktuelle dagen på grunn av hukommelsestap. Han hevdet likevel i retten at han "ikke tenkte på å skade ham". Retten mener imidlertid mannen burde ha innsett at mannen han slo kunne få livstruende skader som følge av volden.

20-åringen får noe lavere straff, men ikke full uttelling, for å ha tilstått i retten. Grunnen er at han tidligere har nektet straffskyld. Uten tilståelse ville straffen ha blitt seks måneder til i fengsel.

Straffen blir nå to år i fengsel, samt 25.985 kroner i erstatning til offeret.