KRISTIANSAND: — Nå blir det mobilisert for fullt. Det sier klubbleder Bjørnar Førde ved Silisiumsfabrikken Elkem Bremanger.

Fabrikken som ligger i Svelgen i Sogn og Fjorande ble like før jul i fjor delt i to enheter. En for silisiumsproduksjon og en støperiavdeling. Men nå ligger fabrikken an til å kunne tape kampen om silisiumsproduksjon ifølge Firdaposten.

— Sakens kjerne er Elkem Solars solcellesatsing. Her snakker vi om 400-500 nye arbeisplasser. I februar stenges den siste ovnen på Elkem Fiskaa Silicon, og det er snakk om oppsigelser hvis ikke solcelleproduksjonen blir lagt hit, sier hovedtillitsvalgt ved Elkem Fiskaa Silicon, Kai Isaksen.

Han frykter at produksjonen kan bli lagt til et annet sted enn Kristiansand hvis ikke kommunen kommer på banen.

— De folkevalgte må kjenne sin besøkelsestid. Politikere i andre lokalsamfunn mobiliserer for å få Fiskaa til å legge driften til dem, mens politikerne her ikke har engasjert seg nok, sier Isaksen.

– Nå må en statlig tiltakspakke på bordet for å hjelpe det sårbare Svelgensamfunnet. Dette er en enestående sjanse, seier klubbleder Bjørnar Førde, og får støtte av fylkesordfører Nils R. Sandal.

— Vi må lage en stønadspakke som er så attraktiv at silisumfabrikken i Svelgen blir realisert. Vi snakker om direkte pengestønad, men også andre virkemiddel. Vi samarbeider med Innovasjon Norge, Aetat, kommune og fylkesmann, og vi kommer også til å spille en ball innover mot stortingsbenken og regjeringen, sier han.