KRISTIANSAND: Han må også betale 10.000 kroner i erstatning til voldsofferet.

Voldsepisoden skjedde ved 7-eleven i Kristiansand sentrum i juni i år. 17-åringen fra Søgne var på vei til rutebilstasjonen sammen med en venninne da tre ungdommer la på sprang etter ham. Tiltalte dyttet til beinet på 17-åringen slik at han mistet balansen. Mens gutten var i ferd med å ramle, slo kameraten til tiltalte til 17-åringen med knyttet neve. Mens han lå nede, slo en annen kamerat til gutten med flat hånd. 17-åringen blødde fra nesen, fikk et kutt på innsiden av leppen og har vært plaget av frykt etter overfallet.

De to vennene til tiltalte, er straffedømt i en annen rettsak. 19-åringen har erkjent straffskyld i avhør hos politiet.

Tiltalte ble for snart to år siden dømt til 36 dagers betinget fengsel, også den gangen for voldsutøvelse. Retten mener det er straffeskjerpende at tiltalte har begått den straffbare handlingen innenfor prøvetiden på to år. Straffen fra tingretten er gjort som en fellesstraff med voldsutøvelsen fra 2006. Han er også bøtelagt fem ganger, en gang for vold.

Tiltalte unnlot å møte opp da rettsaken gikk i Kristiansand tingrett for tre dager siden. Retten påpeker at tiltalte ikke hadde lovlig fravær.

De to kameratene til tiltalte er også dømt til å betale 10.000 kroner hver i oppreisning til 17-åringen fra Søgne.