LILLESAND: Politiet fant lamaen Lala da de kom på jobb klokka 08.00 i dag tidlig, ifølge Agderposten. Den ble funnet fastbundet på en gressplen ved innkjørselen til politistasjonen.

Ifølge operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt ble det et rolig møte med lovens lange arm for det sjeldne dyret. Ikke en eneste spytteklyse skal ha blitt løsnet.

— Lamaer er generelt snille dyr. Vi holder på å finne ut hvem som eier den nå, sier en lattermild Steinsland til fvn.no.

Fikk friskt gress Etter det fvn.no erfarer tilhører lamaen Cirkus Zorba, som for tiden har forestillinger i Lillesand.

— Vi er veldig opptatt av at dyrene skal stå ute, og det var litt trangt om plassen borte ved sirkuset. Og her var det mer friskt gress, sier sirkusdirektør Thor Gujord.

Eieren av tomta opplyser til fvn.no at sirkuset ikke har spurt om lov til å fore lamaen med hans gress, men det er foreløpig uklart om han vil forfølge saken.

Nysgjerrige

Det uvanlige synet trakk til seg mange skuelystne i Lillesand mandag formiddag. Se bildeserie her.

Martin Kaldheim (3) og mormor Anne Marie Aslaksen nærmet seg lamaen. Treåringen var nysgjerrig og ville nærmere for å kikke, men d a lamaen kom bortover ble Martin ganske skeptisk.

— Jeg tør i allefall, sier han, mens mormor muligens er litt mer tilbakeholden.

Også Karin Fredheim og barna Sindre (1) og Nora (3) ville kikke nærmere på lamaen. Lille Nora var riktig så modig.

— Går det an å klappe den? spurte hun, og strakte ut en arm for å prøve.

Da lamaen ristet på beinet skvatt hun imidlertid unna igjen.

Harald Ersdal i parkvesenet i Lillesand kommune prøvde å lokke på lamaen. Han synes den er et ålreit dyr, selv om den prøvde å spytte på ham.

— Den er jo redd stakkar. Ellers gjør den ikke en katt fortred, sier han.