— Vi kommer til å anke dommen, sier Grimstad-mannen til Agderposten.

Skien og Porsgrunn tingrett dømte 65-åringen til 90 dagers betinget fengsel og inndro mannens førerkort i tre år for å ha sovnet bak rattet og kollidert med en møtende bil i fjor sommer.

Kona, som satt i baksetet, omkom i ulykken. Mannen og datteren, som satt foran i bilen, ble alvorlig skadd, og både familien, mannens forsvarer og andre involverte i ulykken mente at omstendighetene rundt det hele var straff nok for mannen.

- Godtar ikke dommen

Familien var på vei hjem til Grimstad fra Gardermoen midt på natten da ulykken inntraff, og tingretten trekker fram at 65-åringen tok for lite hensyn til den lange og anstrengende flyreisen de hadde gjennomført, før han satte seg bak rattet. Retten la også vekt på at en kvinne i den møtende bilen ble lettere skadd, og at ulykken lett kunne ha blitt enda mer alvorlig.

Kaurin husker ikke selv detaljer fra det som skjedde rett før ulykken, men det er ifølge Agderposten på det rene at han bare sekunder før det smalt snakket med sin datter. I dommen fra Skien og Porsgrunn tingrett er det lagt til grunn at han sovnet og at han derfor må straffes for uaktsomhet.

— Jeg har aldri erkjent at jeg duppet av. Jeg kan ha vært uoppmerksom et øyeblikk eller jeg kan ha fått et illebefinnende. Jeg vet ikke selv hva som skjedde. Derfor godtar jeg ikke dommen, sier han til Agderposten.

Jusprofessor støtter retten

Dommen har vakt sterke reaksjoner i nærmiljøet, og telefonen har ikke stått stille hjemme hos Kaurin etter at dommen ble kjent.

— Folk stanser meg på gata og bare i løpet av gårsdagen fikk jeg sikkert 10-15 telefoner fra kjente og helt ukjente som sier at de støtter meg, forteller han.

Jusprofessor Asbjørn Strandbakken ved Universitetet i Bergen mener imidlertid det er riktig at samfunnet reagerer på klart uaktsom opptreden i trafikken, uavhengig av hvem som rammes.

— Vi kan ikke ha en regel som sier at hvis du forvolder en annens død, så skal du straffes, men ikke hvis det gjelder den nærmeste familie. Slik lovgiving går det ikke an å ha, sier Strandbakken til P4.