KRISTIANSAND: — Alle fly til og fra Oslo er forsinket mellom én og to timer. Vestlandsrutene er ikke så hardt rammet. Der har vi forsinkelser på rundt en halvtime, sier Jan Tore Berg ved SAS Ground Service til fvn.no.

Avgangen til Gardermoen klokken 18.15 ble utsatt til 19.30. Også avgangen klokken 20.35 fikk ny tid en drøy time senere.

Flygeledermangel

Mangel på flygeledere skal være hovedgrunnen til flykaoset. Kun flyene til og fra København går som normalt fra Kjevik.

— Det er blant annet mangel på flygeledere ved Bodø og Stavanger kontrollsentral, samt dårlig værforhold i Haugesund og Stavanger som har ført til denne beklagelige situasjonen, sier informasjonssjef hos SAS Braathens, Siv Meisingseth, til boarding.no.

Hvor lenge det vil ta før flyene går normalt er foreløpig uklart. SAS Braathens oppfordrer imidlertid reisende til å møte opp til planlagt avgang.

— Folk må nesten møte opp, men må være forberedt på store forsinkelser, sier Berg, som forteller om kaotiske tilstander på Kjevik

For få seter

— Vi skulle nettopp hatt avgårde en avgang til Oslo med 179 seter. Vi fikk imidlertid i stedet et fly med 112 seter, og fikk dermed for få seter til passasjerene. Flyet ble én time forsinket, men vi fikk i det minste avgårde noen av passasjerene, sier han.

— Hvordan tar passasjerene dette?

— Ikke så veldig bra.

Meklingen i flygelederoppgjøret er berammet til 12. og 13. juni. Det er ikke satt opp noen frist for når partene skal være enige.