BYKLE: — Vi slaktet 400 lam og hadde fire og et halvt tonn da vi startet opp i november. Nå har vi bare 600 kilo igjen.

Smiler

Daglig leder i Bykle Mat, Tor Hallvard Mosdøl, smiler fra øre til øre der han finner fram kasser med pinnekjøtt i salgslokalene i Lislestog i Bykle.

Det er fredagskveld og snart kommer hyttebyklarane innom for å handle pinnekjøtt.

Hvert lam er håndplukket til formålet når de kommer ned fra fjellet om høsten. 400 håndplukkende måtte bøte med livet i høst. De regner med å slakte langt flere i fremtiden. 1500 lam er målsettingen for å gjøre forretningen lønnsom. I år er det innkjøring, markedsføring og lange arbeidsøkter som gjelder.

Rogaland

Selve produksjonen foregår i leide lokaler i Rogaland. Et stort mål er å få kunne bygget egne produksjonslokaler i Bykle. De er på planleggingsstadiet i så måte.

At det trengs enda mer råvarer for å kunne dekke etterspørselen er blant andre ekteparet Astrid og Helge Iversen fra Kristiansand bevis på.

De stoppet hos Bykle Mat på vei til hytta på Hovden. De ville så gjerne ha med seg et fenalår. Det gikk ikke.

Den varen er Mosdøl utsolgt for. Men en eske pinnekjøtt fikk de med seg.