KRISTIANSAND: Det er store begrensninger på hvor mye fyrverkeri du kan ha i butikken og på lager. Ved forretningen Happy kan de ikke ha mer enn 100 kg fyrverkeri i butikken og 250 kg i konteineren som blir brukt til lager.

Likevel klarer de å selge rundt ti tonn fyrverkeri og omsette for rundt to millioner i perioden 28.-31. desember.

Løsningen er en lastebil.

Paal Lidi sier til Fædrelandsvennen at det er mellom 500 — 600 kilo fyrverkeri i lastebilen. Den står på tomgang i opptil to til tre timer like ved teltet. Så kjører den ut til lageret på Flekkerøya og fylles opp igjen med fyrverkeri. Slik går det døgnet rundt.

— Den kjører så fort den er tom, sier Paal Lidi til Fædrelandsvennen.

Lidi sier at det går hett for seg på dagtid. De største kundene får med seg fyrverkeri for 20.000 kroner og kjører fyrverkeriet ut på traller. Med en slik omsetning, må altså Lidi ha stor tilgang til fyrverkeri. Derfor altså lastebilen.

Her er det ikke noen klar begrensing på hvor mye fyrverkeri du kan ha med.

— Vi har ikke noe klart svar på det. Dette er en gråsone i lovverket som vi forvalter, sier Jan Røilid, leder for forebyggende avdeling ved brannvesenet i Kristiansand.

Begrensningene i lagring er ikke det eneste hinderet Lidi må over for å få så høy omsetning på fyrverkeri som mulig. Før kunne han nemlig selge fyrverkeri i en uke. Nå er det begrenset til fire dager. Løsningen er å holde butikken oppe 24 timer i døgnet. Helt fram til nyttårsaften kl. 18.00. — Det er så store mengder som selges at vi ikke klarer å holde unna uten, sier Lidi.

Og legger til at det er billigere å ha to mann på jobb om natten enn å rydde bort alt fyrverkeriet for natten.

Lidi startet å selge fyrverkeriett minutt over tolv natt til i dag. Ifølge Paal Lidi selv er det flere inspeksjoner hos ham hvert år.