KRISTIANSAND: "Vi har for tiden stor pågang. Det er elleve anrop som venter foran deg i køen", er den automatiske beskjeden fvn.no får hos Agder taxi i 18.30-tiden mandag.

— Det er mange som ringer nå da de skal avgårde på fest. De fleste av disse får bil etter kort tid, opplyser sentralbordet til Agder taxi.

— Vi har et skikkelig rush nå, og det er et problem å få bil frem til klokka åtte i kveld. Etter det roer det seg frem til rushet starter igjen rundt midnatt, sier sentralbordet til Taxi-Sør.

Verre å få taxi hjem

Selv om det vil medføre litt venting i telefonen, vil du sannsynligvis klare å komme deg til nyttårsfesten med taxi. Det blir derimot verre når du skal hjem igjen.

— Hos oss er det ikke mulig å bestille taxi til etter midnatt. De som ikke allerede har forhåndsbestilt må ringe når de trenger bil, og bare vente til vi har en ledig, sier Agder Taxi.

Taxi-Sør tar heller ikke imot bestillinger mellom 24.00 og 03.00. Må regne med lange ventetider

Ifølge begge taxiselskapene må folk belage seg på lange ventetider hvis de skal hjem mellom 01.00 og 03.00, da dette er den travleste tiden.

— Hvis de er heldige får de bil etter ti-femten minutter, men de kan også måtte vente i et par timer, opplyser Agder Taxi.

Taxi-Sør oppfordrer folk til å ringe i god tid før de egentlig har tenkt seg hjem.

— Det kan hende vi får noen avbestillinger slik at de får bestilt bil, sier taxiselskapet.