KRISTIANSAND: — De som utførte dette ranet, var veldig fokusert. Ranet virker nøye planlagt.

Det sier lederen for personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde. Han håndterer ranssaken fra Agder-politiets side gjennom helgen.

— De to ranerne gikk inn i banken i visshet om at det var mye folk der. De holdt i våpenet og hadde dermed opplevelsen av kontroll på situasjonen. Selve ranet var fokusert og gikk stille og rolig for seg. Flukten fra banken og bytte av bil noen minutter etter, viser det samme. At de har tømt et pulverapparat i bilen for å skjule spor før de forsvant, teller i samme retning, sier Lunde.

Politiet holder selvsagt alle muligheter åpne, men ser nå mot hvem som er aktive i ransmiljøet i Norge. At ranerne snakket østlandsdialekt, peker i retning Østlandet, men heller ikke mer.

— Vi samarbeider tett med politiet andre steder i denne saken, sier Lunde.

Bilskiltet som var bak på ransbilen var stjålet fra Drammen det siste døgnet før ranet skjedde. Det leder også politiet mot Østlandet, uten at de lukker øynene for andre muligheter.

Fluktbilen, den sølvgrå Audi A6 stasjonsvogna, som ble funnet av politiet på toppen av ICA-bygget i Elvegata, vil trolig ikke bli undersøkt av politiets kriminalteknikere før over helgen.

— At det er tømt et pulverapparat i bilen, trenger ikke bety noe i forhold til å finne spor. Har du oppholdt deg over lengre tid i en bil, avgir du spor. Det er bare å vise til hva det ble funnet i den utbrente bilene etter NOKAS-ranet i Stavanger. Så vi har godt håp om å finne spor i fluktbilen, sier Oddbjørn Lunde.