VENNESLA: — Jeg vil derfor advare de som opponerer mot Jeppestøl, sier Nygård, som er pastor i Birkeland pinsemenighet og medlem i Vennesla.

Han løfter dermed den dype konflikten i menigheten inn i en åndelig forklaringsmodell, men det mener han er helt nødvendig for å forstå konflikten riktig.

DJEVELEN.

— Det er en ond og en god makt. Vi som er kristne tror også på djevelen - og han er ute etter å ødelegge de som tjener Gud. Noen vil sikkert tro jeg er surrete, men vi som kjenner den åndelige verden, vet det er slik, sier Nygård.

Nygård sier pastor Gunnar Jeppestøl er en gudsmann med en stor gave til å lede sin menighet og kristenfolket, både i Vennesla og landet, fremover mot nye åndelige seire. Nygård kaller Jeppestøl en guds tjener.

— Derfor møter nå Jeppestøl motstand. Jeg tror den onde står bak, sier Nygård

— Er de som er uenige med Jeppestøl i allianse med djevelen da?

  • Så langt vil jeg ikke gå. Jeg mener ikke at de som gjør opprør bevisst er på djevelens side, men jeg advarer dem og ber dem tenke over hvilke krefter som er i sving og som de kan bli et offer for, sier han.

NOEN VIL OVERTA.

Nygård står fram med sitt åndelige virkelighetsbilde av menighetskonflikten, fordi han mener Jeppestøl får urettferdig kritikk fra mennesker som selv er på jakt etter makt og innflytelse - uten at de har den åndelige ballast som skal til får å inneha slik innflytelse.

— Det fremstilles som Jeppestøl er maktsyk. Han er den snilleste og mest gudfryktige jeg kjenner. Derimot er det noen i menigheten som ikke har fått Guds gave til å lede, men som likevel har lyst til å lede - selv om de ikke evner. De forsøker seg nå - og jeg er redd for hva det kan føre til, sier Nygård.

— Men legger du ikke nå en voldsom åndelig dimensjon inn i en sak som bare handler om mennesker.

— Alt er i bunn og grunn åndelig. Det finnes noen som elsker Gud og noen som hater Gud. Medlemmene i Filadelfia Vennesla må passe på så ikke de ubevisst blir redskap for noe de ikke ønsker å være et redskap for, sier Nygård.

Pastor Geir Stomnås, som er Filadelfia-ledelsens pressetalsmann under striden, sier dette i en kommentar:

— Alt Roger Nygård sier om Jeppestøl er jeg enig i. Han er en gudsmann for hele nasjonen. At det er åndskamp, er jeg også enig i. Men vi ønsker ikke å bruke den terminologien, og særlig ikke dele inn grupper i gode og onde. Ved konflikter kan åndskampen rase i alle mennesker. Vi ønsker å komme kritikerne i møte, slik at vi kan stå som en samlet menighet i åndskampen med å bygge Guds rike, sier Stomnås.