Strid om bryggeanlegg

FLEKKEFJORD: Tre naboer har protestert på planene til Veisevågen Småbåthavn om å anlegge en 50 meter lang flytebrygge i Flisen på Hidra. Protestene begrunnes både med uavklarte eiendomsforhold og at flytebryggen vil kunne komme i konflikt med nabobrygge. Rådmannen går inn for at det blir gitt en rammetillatelse og at naboprotestene ikke blir tatt til følge. Før endelig tillatelse kan gis må utbyggerne dokumentere at de har tillatelse fra Statens vegvesen til å forankre anlegget i veifyllingen, samt sørge for godkjente parkeringsplasser.

Muggsopp i sykehusbygg

FLEKKEFJORD: Det er oppdaget muggsopp på kontorer og behandlingsrom på barne— og ungdomspsykiatriske politiklinikk ved Sørlandet sykehus Flekkefjord. Bygget som sto ferdig i 2000, var det første som fylkeskommunen som daværende sykehuseier, bygde uten mekanisk ventilasjon. Bygget som den gang kostet 7,8 millioner kroner, er basert på naturlig ventilasjon gjennom en 140 kvadratmeter stor «kulvert» eller kjellerrom som bringer naturlig luft inn i bygget uten kostbare og støyende ventilasjonsanlegg. - Muggsoppen er nå fjernet og vi vil følge opp med nye målinger. Det rare er at det ikke finnes fukt i bygget, som også er spesielt ved at det er valgt bygningsmaterialer som avgir minimalt med avgasser. Brukerne av huset blir nå kurset for å kunne styre ventilasjonen ved å åpne og lukke ventiler på en hensiktsmessig måte, sier driftsleder Bjørn Åge Austad ved sykehuset.

Kaffebar vil servere alkohol

FLEKKEFJORD: Etter fire års drift med salg av kaffe og matretter, søker Kaffebørsen om skjenkebevilling for øl, vin og brennevin. Innehaver Edit Oline Urke oppgir ny konkurransesituasjon i forbindelse med opparbeidelse av nytt torvområde som begrunnelse å søknaden.

Vil ha vekter til sommeren

FARSUND: Farsund og Lista handelsstandsforening ønsker at ordningen med vekter videreføres kommende sommer. Foreningen håper kommunen, havnevesenet og de selv også i år kan spleise på utgiftene. De mener at vekteren som er Elin Salvesen, har mye av æren for at gjestehavnen i byen de to siste årene er kåret til landets beste. De samlede utgiftene til vekteren beløper seg til 32.400 kroner (lønn, feriepenger og arbeidsgiveravgift).

Kunstisbanen stengt

FLEKKEFJORD: Kunstisbanen på Øvre Voll er stengt inntil videre på grunn av dårlige isforhold. Problemene har oppstått som en følge av at isprepareringsmaskinen er gått i stykker og må repareres. Det har også tidligere år vært problemer med prepareringsmaskinen som normalt kjøres daglig for å få god skøyteis. Kunstisanlegget har vært i drift siden november 2002. 53 rådyr felt

SIRDAL: Det ble felt 53 rådyr i Sirdal i 2005. Flest treff hadde Midtre Sirdal viltlag som skjøt 16 dyr, fordelt på åtte bukker, tre geiter og fem kje.

Næringslivet klager

LYNGDAL: Kommunen har tidligere i vinter fått kritikk for dårlig snørydding i sentrum og i boligfelt. Nå har også næringslivet på Kvavik fått nok. Daglig leder av Reolbørsen, Lloyd Wetland, sier til Farsunds Avis at en rekke lastebiler har satt seg fast de siste ukene. Han minner om at det er 500 arbeidsplasser inne på industriområdet.

Voldelig 18-åring

FARSUND: En 18-åring fra Farsund er i Lister tingrett dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for vold. Det var en sen kveld på byen i november i fjor at 18-åringen tilsynelatende helt uprovosert sparket en annen person i ansiktet. Til tross for sin unge alder er tenåringen også en gang tidligere dømt for vold, samt bøtelagt fem ganger blant annet for fyllebråk. I tillegg til legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, ble 18-åringen denne gangen også funnet skyldig i å ha unnlat å forlate sentrum etter anmodning fra politiet, samt for øldrikking på offentlig sted.

Bekymret for farlig veikryss

FLEKKEFJORD: Venstre ber ordføreren ta kontakt med Statens vegvesen for å sikre myke trafikanter i området der Eikebakken og riksvei 44 møtes. Lokallaget viser til stor trafikkøkning i forbindelse med nye boligfelt, Søyland skole, to barnehager og Tjørsvågheimen sykehjem.