.– Vi har hatt en økning i salg og etterspørsel de to siste ukene på henholdsvis 186 og 150 prosent målt mot ukene før. Tallene gjelder kjøttdeigprodukter, opplyser salgs— og markedssjef Per Erik Reppe i Spis AS til NTB.

– Vi har vært veldig påpasselige med å skaffe råvarer slik at vi var i stand til å dekke inn den økte etterspørselen vi så måtte komme på deigprodukter. Vi har også kapasitet til å dekke en økt etterspørsel etter andre kjøttprodukter, sier Per Erik Reppe.

Gilde har så langt ikke ferske salgstall etter funnet av e.coli.

– Vi håper på fortsatt tillit fra kundene, sier assisterende salgsdirektør Jon Tomassen i Gilde til NTB.

– Siden salget måles per uke og dette skjedde i slutten av forrige uke, vil vi ikke ha noen dokumentasjon på om funnet av e.coli-bakterien har påvirket salget før tidligst fredag. Alle butikker som har trukket varer fra disken har fått tilbud om erstatningsvare. Hva butikkene har svart har jeg ingen oversikt over, opplyser Tomassen.