OSLO: – Det er ikke bekreftet at dette barnet er rammet av den samme bakterien som de øvrige barna, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland i Nasjonalt folkehelseinstitutt til NTB. Folkehelseinstituttet har fått denne bakterien inn til analyse, men først om noen dager vil det bli klart om hun er smittet av den farlige E.coli O103-bakterien.

– Det kan godt være en helt annen bakterie, og derfor er det altfor tidlig å telle dette barnet som det 16. tilfellet, sier Aavitsland.

Den tre år gamle jenta skal ha blitt syk allerede i januar.

– Jenta har hatt diaré og langvarige symptomer uten at hun har vært veldig dårlig, sier kommunelege Jon Arne Ødegaard til VG Nett.

Treåringen går i Harestua barnehage på Lunner. Onsdag ettermiddag var foreldre og foresatte innkalt til informasjonsmøte i barnehagen.

– Barnet har spist morrpølse, men det er ikke blitt bekreftet at det er dette som har smittet henne, sier Ødegaard. Han tror ikke barnet har fått i seg pølsen i barnehagen.

Jenta og hele hennes familie var onsdag til utredning på Lillehammer sykehus, men det ble ikke vurdert som nødvendig å legge treåringen inn som pasient ved sykehuset.