JujutsuKristiansand— Jeg visste hun var god, men ikke så god, sier Pernille Hansdatter Ihme om jubeldagen som gjorde bestevenninnen til skolens idrettskjendis. Søndag 7. oktober var Jujutsu-talentet Anna Nina Knutsen fornøyd om hun vant én kamp i U21-VM i Tyskland.16-åringen slo like godt til og ble verdensmester i klasse 52 kilo. - Det var veldig overraskende. Jeg hadde ikke regnet med å hevde meg i VM. Åhh, det var bare så herlig å vinne, forteller hun og tenker tilbake på gjennombruddet. GULLFEIRING på ENGELSK.

Nå vet de aller fleste på Katta Gimle hvem eleven ved idrettslinja er. - Jeg følte meg litt som kjendis på skolen da jeg kom hjem fra mesterskapet, sier førsteklassingen og utdyper:- Engelsklæreren hadde satt av en hel time til å snakke om gullet mitt på engelsk. Det var en slags pressekonferanse. Og det gikk bedre enn ventet, sier Anna Nina og smiler. Hun omtaler grenen 350 andre kvinner i Norge utøver som kampsport - og ikke som selvforsvar. Selvforsvar er visstnok bare motivasjonen for å begynne med sporten. GUTTENE YPPER seg.

Knutsens ferdigheter er blitt lagt merke til også blant guttene på skolen. - De har yppet seg litt og spurt om jeg kan lære dem noen triks. Jeg har også fått kommentarer om at jeg kan passe på dem hvis de havner i bråk. Knutsen smiler litt beskjedent. «Sinnet» brukes kun på matta.- Er du en tøffing?- Jeg håper det{hellip}Ifølge Knutsens landslagstrener er Jujutsu den av kampsportgrenene der andelen jenter er størst. I Kristiansand Ju-Jitsuklubb (KJJK) er kjønnsfordelingen skjev. - Det var flere jenter enn gutter i klubben for et par år siden. Nå er vi færre. VENNER på FREDAGER.

Anna Nina Knutsen bruker mye tid på idretten sin. - Jeg trener 14 timer i uken. Idrett er like viktig som skole, sier hun. - Får du tid til det andre på din alder gjerne er opptatt av på fritiden, som kino, venner og turer på byen?- Ikke mye, men litt. Hver fredag, når jeg er hjemme, er det venninnetreff. Da lager vi god mat, spiser snop og ser på dvd.- Da slapper vi bare av, kvitterer Pernille Hansdatter, som skjønner at venninnen ikke kan fly på byen hver helg. Nok søvn og riktig kosthold er viktig for prestasjonsevnen. Skolemat er knekkebrød med brunost.- Det er standard, sier den 53 kilo lette Grim-jenta.Tekst. Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25