KRISTIANSAND: — Las Vegas er en guttedrøm. Dette er helt rått. Hele opplevelsen er fortsatt surrealistisk, sier 30-åringen fra Kristiansand til fvn.no etter gårsdagens storeslem.

På et utested i Oslo møtte han de tre siste årenes verdensmestere i poker, samt seks andre norske kvalifiseringsvinnere i TV2 Nettavisens turnering. Kristiansanderen hadde aldri drømt om at han skulle sitte igjen med alle sjetongene, og dermed vinne tur til VM.

— Jeg har spilt minimalt med live-poker. Jeg har aldri spilt for penger i en turnering, bortsett fra med kompiser. Selv da har vi bare spilt om 50- og 100-lapper. På nettet har jeg bare spilt gratispoker, sier han.

- Skrek høyt

30-åringen kvalifiserte seg til gårsdagens turnering gjennom en konkurranse på nettet i regi av TV2 Nettavisen. At verdensmesterne Joe Hachem, Greg Raymer og Chris Moneymaker havnet rundt det samme bordet i Oslo var bare en enorm opplevelse, meddeler han.

— Det var stort å slå ut Greg Raymer da han gikk all-in. Da skrek jeg høyt, sier Christensen oppglødd.

Da tre av deltakerne mot slutten satt igjen rundt bordet, satset Christensen alt med en knekt og en dame og slo ut den siste gjenværende av verdensmesterne rundt bordet. Greg Raymer, verdensmester fra 2004, hadde ess og ni på hånd, noe som ikke holdt mot sørlendingens par i dame.

7,5 millioner dollar

Dermed satt Christensen og nordmannen Kristian Amdal igjen. Ifølge TV2 Nettavisen satset Christensen alle sjetongene på en hånd med konge og knekt mot Amdals par i ni. Det fjerde av de fem felleskortene var en konge, og dermed vant Christensen turneringen.

— Jeg merket at de andre norske også hadde spilt lite live-poker. De var lette å lese. De røpet seg en etter en. Jeg var kanskje den som var tausest og mest konsentrert. Det tjente jeg nok på.

Belønningen var en plass i poker-VM i Las Vegas til sommeren, med trolig mer en 7,5 millioner dollar i potten. Selve turen, med flybillett, hotell og VM-plass har en verdi på 70.000 kroner.

Champagne

— Turneringen varte til nattestid. Etterpå ble det feiring med champagne. Da jeg kom tilbake på hotellet prøvde jeg å få meg noe søvn, men det gikk ikke. Jeg lå bare og svevde, sier Christensen.

Nå gleder han seg til å komme seg til Las Vegas, der over 5500 personer skal delta i VM. Sine egne sjanser til å ta hjem potten vurderer han imidlertid som beskjedne.

— Man må spille svært godt for i det hele tatt å komme til premieutbetalingen. Men det er en eneste stor gevinst bare å komme til Las Vegas, sier kristiansanderen.