OSLO: Dette er ti ganger så mange pølser som på en vanlig dag.

– Favoritten er grill. Vi spiser til sammen10 millioner grillpølser denne dagen, og seks millioner wienerpølser, sier produktsjef Agneta Lindén Moen i Gilde til nyhetsbyrået Newswire.

Ifølge Gilde er det forskjell på landsdelene når det gjelder tilbehør og anretning av godbitene. På Østlandet spises det mest wienerpølse med lompe, mens det i resten av landet foretrekkes pølsebrød.

I Trøndelag har folk det for vane å koke grillpølser (!) i stedet for å grille dem.

Varierer med været

Pølsespising er en vel innarbeidet del av 17. mai-tradisjonen. Og vi spiser omtrent like mye hvert år. De svingningene som kan måles fra år til år skyldes som regel været.

– Når det er sol og varmt spiser vi mer is, mens pølsesalget går litt ned. Det motsatte skjer hvis det er kjølig på 17. mai. Da spiser folk enda flere pølser, sier Agneta Lindén Moen i Gilde til Newswire.