KRISTIANSAND: 26-åringen fra Kristiansand som ble dømt i tingretten, nekter fortsatt hardnakket for å ha ristet guttebarnet sitt og påført ham de alvorlige skadene.

– Påtalemyndigheten mener han har gjort dette bevisst og brukt en viss kraft. Det nekter min klient for, sier hans forsvarer Sveinung S. Johnsen.

Hvis lagmannsretten kommer til at 26-åringen har påført barnet skadene, vil saken stå om hvor mye et barn kan ristes før påføres alvorlig skade.

Statsadvokat Stina Sveier Nielsen ville i tingretten ha fem års fengsel for grov barnemishandling under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ble dømt til ett års fengsel

Tingretten dømte ham til ett års fengsel, hvor et halvt år ubetinget. De fant imidlertid at 26-åringen må ha påført skadene, men retten tror ikke det var for å skade barnet eller at han vil gjøre noe tilsvarende igjen:

– Den tragedien han har påført sin egen sønn og derved og så sin famlie og seg selv, vil uten tvil være en enorm ballast han må bære hele livet. Det er bemerkelsesverdig at ingen i det indre og ytre miljø kan tenke seg muligheten for at det er han som har skadet barnet, konkluderer Kristiansand tingrett.

100 prosent ufør Barnefaren erkjenner ifølge advokaten at noe må ha skjedd med barnet. Ingen andre var til stede, og barnet hadde ikke vært utsatt for noe i forkant.

– Jeg vil ikke si noe før saken kommer opp, sier mannen, som har samvær med både den skadede gutten og tvillingbroren.

Skadene på den nå to og et halvt år gamle gutten er omfattende. Han er 100 prosent varig ufør og pleietrengende, en vesentlig del av storhjernen er død, han vil aldri kunne krabbe, ei heller sitte uten støtte, han er tilnærmet blind og kan ikke snakke eller spise. Utsiktene for bedring er små.