KRISTIANSAND: De fire ildsjelene Jorid Bakken Steigum, Synne Hall Arnøy, Kari Helene Skog og Alexander Norheim har fått enorm respons på sin nettbaserte underskriftskampanje wwww.sija.no . To uker etter at de startet opp har 14.322 personer vist sin støtte ved bidra med underskrifter, flere profilerte kjendiser har støttet kampanjen og på Facebook har kampanjens egen gruppe over 6000 medlemmer.

— Vi er utrolig fornøyd med responsen! Og spesielt siden vi egentlig ikke har kommet ordentlig i gang med dette ennå. Fremover skal vi både dele ut flyere, ha stands med underskriftslister over hele landet og ha en felles nasjonal aksjonsdag. Under Skeive Dager i Oslo i august skal vi også være godt synlige og delta i paraden, sier en henrykt Jorid Bakken Steigum til fvn.no.

Hun og gruppa har nå funnet ut at "the sky is the limit" for denne kampanjen, og det hele startet rett og slett med et frieri.

Kunne ikke planlegge bryllup

Da Bakken Steigums kjæreste, Christine Sivertsen, fridde på festningen i Kristiansand i sommer, ville paret gjerne begynne å planlegge bryllup. Men grunnet usikkert flertall for en ekteskapslov som vil likestille sammkjønnspar og heterofile par i Stortinget, kunne ikke de to sette en dato. Dette skapte engasjement, og Bakken Steigum tok kontakt med venner i Oslo og sammen med en webdesigner laget de nettstedet "sija.no" .

— Dette er for å få frem folkets mening i denne saken. Det er en utrolig viktig lovendring, og det er ennå usikkert om det blir flertall i Stortinget for dette når høringsperioden er over 1. september i år, sier Bakken Steigum, som mener Parterskapsloven er ikke noe alternativ for henne og kjæresten. Den er i følge dem et diskriminerende b-ekteskap.

— Christine, og den kjærligheten vi har, er min inspirasjon i dette arbeidet, sier hun.

Støttet av kjendiser Og denne inspirasjonen har nå ført til en rekke støtteerklæringer fra folk over hele Norge. I tillegg har kampanjen fått støtte fra flere profilerte kjendiser. På hjemmesiden, www.sija.no, uttaler blant annet Ane Dahl Torp, Knut Nærum, Anne B. Ragde og Einar Gelius seg.

— Det er sterkt å få så mye støtte fra kjente personer. Sterkest er det likevel når mennesker som berøres direkte av den diskriminerende lovgivningen vi har i dag kontakter oss. Vi har blant annet mottatt støttemailer fra barn av lesbiske og homofile, sier Bakken Steigum.

1. september, når Stortingets høringsperiode er over, avsluttes også kampanjen. Da skal ildsjelene selv overlevere underskriftene til politikerne. Ferden til hovedstaden har de valgt å kalle " bryllupsferd til Stortinget", og gjengen håper på godt oppmøte da og at folk fortsetter å engasjere seg i månedene som kommer.

Se mer på www.sija.no