Unge møtes for å slåss KRISTIANSAND: Nå har politiet sett seg lei på å måtte bruke store ressurser på ungdommene.

— Vi skulle helst sett at vi slapp å måtte rykke ut på denne typen oppdrag. Det er ugreit når vi må bruke politifolk på å fotfølge disse ungdommene. Det opptar de sparsomme politiressursene vi allerede har til rådighet, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Krangel mellom jenter

Noen av ungdommene ble pågrepet med kniver på seg da de samlet seg i Nupen-parken for å slåss søndag kveld. Mandag samlet gjengene seg igjen, uten at det førte til alvorlige sammenstøt mellom noen av dem.

Ifølge politiet skal ungdommene være i 14-15 årsalderen, og det skal ha vært tilløp til slåsskamp både i Nupen-parken, Baneheia, Lund og ved Justvik skole i Kristiansand.

Fvn.no var i søndag kveld i kontakt med noen av ungdommene. De forklarte da at den planlagte slåsskampen i Nupen-parken oppstod etter en krangel mellom to unge jenter. Det endte opp med at venner til hver av jentene samlet seg i Nupen-parken for å gjøre opp.

Splittet

I flere timer søndag kveld kjørte tre politipatruljer rundt i Kristiansand sentrum for å holde ungdommene under oppsikt. Gjengene ble splittet, men fant hverandre igjen flere ganger.

Politiet klarte å avverge opptøyene ved å sende ungdommene avsted til hver sin bydel. Noen av ungdommene ble tatt med inn til politistasjonen fordi de ble pågrepet med kniv på seg.

Mandag kveld ved 19-tiden fikk politiet på nytt melding om at de samme ungdommene oppholdt seg ved skateparken i Nybyen i Kristiansand. Da politiet rykket ut til stedet forsvant de omkring 20 ungdommene opp i Baneheia, mens noen gikk inn i sentrum.

Senere på kvelden fikk politiet melding om at ungdommene satt på bussen på vei mot Justvik skole. Anonyme tipsere har opplyst til politiet at ungdommene sa på bussen at de var på vei til Justvik skole for å slåss i skolegården.

- Ikke klanderverdig

Politiet valgte imidlertid ikke å prioritere meldingene.

— Vi kommer trolig ikke til å dra ut til Justvik. Politiet har andre viktige oppdrag å håndtere, sa operasjonsleder Solås til fvn.no mandag kveld.

Etter det fvn.no kjenner til, hadde også ungdommene som samlet seg på Justvik med seg kniv. Om lag 40 ungdommer kom sammen, men utover at de var høylytte, skal ikke ungdommene ha stelt i stand bråk.

— Vi hadde en sivil politipatrulje ute. De fant ikke noe, og vi har heller ikke fått melding om slåssing, sa Solås like før midnatt.

Også mandag kveld var tre til fire politipatruljer involvert i jakten på ungdommene.

— Tre-fire patruljer lette etter dem til vi fikk lokalisert dem. Deretter holdt det med en patrulje, sier Solås.

Ifølge politiet har ikke ungdommene opptrådt klanderverdig overfor tjenestemennene.

Politiet

RESSURSER: I flere timer måtte tre politipatruljer holde øye med ungdommene søndag kveld. Også mandag kveld var tre til fire patruljer involvert. Foto: Elling Svela