KRISTIANSAND: Ulykken skjedde like etter klokken 14.00 lørdag ettermiddag. Sammen med passasjeren, en venninne fra Kristiansand på 21 år, ble de to slengt av sykkelen i sammenstøtet med en møtende bil.

— Vestøl, som var fører av motorsykkelen, døde like etter klokken 19 lørdag kveld, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt. Hun ble brakt med ambulanse til Sørlandet sykehus Kristiansand kort tid etter ulykken, men døde som følge av skadene hun pådro seg.

Den 21 år gamle kvinnen som var passasjer på motorsykkelen er behandlet for omfattende bruddskader og er innlagt ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand.

— Tilstanden til 21-åringen er stabil, sier vakthavende ortoped David Andersen.

Glatt og mørkt De to kvinnene kom kjørende på motorsykkel fra Flekkerøy på riksvei 457 gjennom Flekkerøytunnelen ved 14-tiden lørdag. Midt nede i tunnelen ga føreren av mc-en signal og ville kjøre forbi. Straks etter at de hadde lagt seg ut, traff de fronten på den møtende bilen, og motorsykkelen kom i klem mellom to biler. Begge kvinnene ble kastet av sykkelen og over bilen.

— Det var glatt i veibanen, og motorsykkelen skled under forbikjøringen. Dermed mistet føreren kontrollen over mc-en, opplyser operasjonsleder Jørgensen. Det sto lange køer begge veier i tre timer etter ulykken.

Den 21 år gamle passasjeren fikk bruddskader og var ved bevissthet, mens den andre ble funnet livløs minst 20-30 meter unna sykkelen. Hun måtte få gjenoppliving på stedet, og ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand med alvorlige indre skader.

Føreren av den møtende bilen, en 51 år gammel mann fra Kristiansand, fikk ikke fysiske skader, men tok imot krisepsykiatrisk hjelp.

Førstehjelp

— Jeg kom som bil nummer fire eller fem, fortelle Helge Fjell (19) fra Kristiansand. Han fikk øye på de to kvinnene som lå i veibanen, den ene lå livløs et godt stykke unna motorsykkelen.

Fjell deltok sammen med flere andre nede i tunnelen i hjelpearbeidet, og han begynte å be bilister stanse motorene, så det ikke skulle bli sterk eksos og røykutvikling i tunnelen.

Det tok en stund før ambulanse kom til stedet, og i mellomtiden ble det organisert førstehjelp på stedet.

— Sammen med andre fikk vi fatt i en sykepleier lenger oppe mot munningen av tunnelen, og det ble gitt førstehjelp for å få liv i jenta, forteller Fjell, som er sønn av to sykepleiere.

— Jeg forsøkte å holde hodet kaldt og være til størst mulig hjelp, sier Fjell.

Tekniske undersøkelser - Vi fikk melding om ulykken klokken 14.10, forteller operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt. Tekniske undersøkelser blir nå gjort på stedet. Den møtende bilen hadde ikke holdt særlig høy hastighet, kanskje så lav som 20 km/t.

Ambulansehelikopter ble rekvirert, men returnerte etter at begge de to skadede ble fraktet til Sørlandet Sykehus Kristiansand i hver sin ambulanse.

Sleip veibane

— Patruljen meldte om sleip veibane nede i tunnelen på grunn av all fuktigheten. Det blir nå satt opp skilter.

- Kommer skiltingen til å bli permanent?

— Ja, vi vil nå komme til å sette opp permanent advarsel mot glatt veibane ved begge munninger av tunnelen, sier Arnesen.

Politiet gjorde omfattende tekniske undersøkelser, og kjøretøyene som var involvert ble fraktet bort av Falken-biler.