KVINESDAL: Nå kan mannen vente seg et oppgjør med politiet.

— Jeg har lagt alle kortene på bordet og får ta en eventuell bot som måtte komme. Det er klart jeg burde visst bedre, sier familiefaren. Han innredet sin store doble garasje til pub og solgte brennevin og øl til de som fant fram til det noe avsidesliggende stedet noen kilometer nord for Storekvina i Vesterdalen i Kvinesdal. Flere fra både Kvinesdal og Flekkefjord skal ha besøkt det ulovlige skjenkestedet etter restaurantenes stengetid.

Da det gikk rykter på bygda om det ulovlige skjenkestedet, aksjonerte lensmannskontoret i Kvinesdal mot garasjen. Der beslagla de noen flasker brennevin, og sikret seg også navnelister på medlemmer av det som gikk under navnet «Karaoke-klubben». Gjestene som har kjøpt alkohol risikerer ifølge lensmann Jan Magne Olsen ingen straff.

— Da jeg forsto at politiet kalte inn vennene mine til avhør, valgte jeg å innrømme alt. Det ville tross alt være for galt dersom kamerater skulle risikere strenge straffer ved å forklare seg falskt for å hjelpe meg, sier garasjeeieren.

Kvindølen sier at han ikke føler seg som noen stor lovbryter. Ifølge ham selv har han holdt åpen sin ulovlige pub for publikum sju lørdager i vår.

Ifølge lensmann Jan Magne Olsen blir den mest sannsynlige reaksjonsformen en bot, men dette blir det opp til politiadvokat å avgjøre. Garasjeeieren er ikke straffedømt tidligere.

— Jeg vil anta at det var plass til rundt 40 personer i lokalet. Garasjen var innredet akkurat som et ordinært skjenkested, med musikkanlegg og det hele, sier lensmannen.